用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇英華waiting收到電話通知
樓主: littlehipo
go

有冇英華waiting收到電話通知 [複製鏈接]

呢期英華的學位真係特別矜貴,有人在呢個時候仲不斷發放負面消息,另一邊廂,仲有同校的家長因為眼紅同門入到英華勁插人,仲連小朋友都唔放過,話別人under "law" orange,真羞家!此干人等,究竟咩居心?
反正都唔輪到我,我呢個第三者咪當睇戲

考唔到咪考唔到囉,有咩咁大不了?仲有一千五百幾人陪自己。輸左個學位,其實我都好難過,不過唔好連人格都輸埋啦,唔該!

原文章由 CHTmami 於 07-11-30 17:03 發表

呢d時候緊張同煩燥可以理解, 因為個個父母都想子女好嘛.  d負面野唔岩聽咪當趣事、花邊新聞, 在言論自由的地方最緊要自己有判斷力.

多謝!
我今日其實特別難過(感觸中),難過唔係為輸左,因為已經接受現實,而係我見到某些家長的心態及行為,唔知可唔可以用病態來形容,好悲哀。
其實呢個非常時期,唔係互相安慰,互相扶持更好咩?來得這裡,大家都有下一代,唔明點解世界會咁醜陋!
我替下一代難過,因為唔知佢地將來如何面對逆境!

原文章由 小LEGO老豆 於 07-11-30 23:24 發表

完全同意,您的小朋友將來也會很有教養

不知不覺間,小朋友會及接收了家長的態度和對事物的睇法,即使事情未如意,用正面積極的心,一起也有得著. ...
‹ 上一主題|下一主題