用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) 2008年9月GH P1家長請進...
樓主: iloveugirl
go

2008年9月GH P1家長請進... [複製鏈接]

好多人問豐富咭加錢換書包, 詳情如下:

Q32BSPI 護脊書包
Active系列
5,000 分 + 港幣178元
原價: 港幣420元
年資折扣(只適用於獎賞積分部份)
持有匯豐信用卡年期換領折扣所需積分*
12年或以上50%2500
8-11年40%3000
4-7年30%3500
2-3年20%4000
* 如禮品須以獎賞積分及金額換領,
  此折扣優惠只適用於獎賞積分部份,現金部份維持不變。
本季推介
自行提取
換領限期: 2008年09月30日

• 人體工學設計,能固定書包和分散書簿重量,減輕兒童脊、肩和頸部壓力
  • 備有4種優雅顏色:深藍、彩藍、紅色和粉紅色
  • 2種尺碼(厘米):L碼- 40(高) x 32(闊) x 22(厚); S碼- 36(高) x 30(闊) x 20(厚)
  • 1年保用
註: 由2008年1月1日起,於任何一年内(即1月1日至12月31日),每位持卡人(不論持卡數目多少)可享「年資折扣」的積分上限將增至200,000分(2007年的上限為100,000分)(以換領禮品原本所需的積分計算)。

原文章由 Vanessa-lee 於 08-7-29 08:35 發表
我係吉之島買, 都好多選擇.  今個星期五你哋幾點返學校買書同校服呀? 我打算早去因唔想迫呀, 可以試清楚校服的size.

我諗我會係中段時間去啦, 太早怕有很多趕返工的媽媽, 中段時間會無咁迫我估! 一係就八點就去, 但都係得四個鐘,我估點都會多人架啦!

仲有唔知校服大約幾錢呢, 要禁定多d錢至得啦

原文章由 Vanessa-lee 於 08-7-29 08:35 發表
我係吉之島買, 都好多選擇.   

一田依家有額外95折, 吉之島就2同20號有95折, 款式應該差唔多,睇下自己近邊到啦!

仲有呢款:

Q38BSPI 護脊書包
Get Set系列
5,000 分 + 港幣228元
原價: 港幣590元
年資折扣(只適用於獎賞積分部份)
持有匯豐信用卡年期換領折扣所需積分*
12年或以上50%2500
8-11年40%3000
4-7年30%3500
2-3年20%4000
* 如禮品須以獎賞積分及金額換領,
  此折扣優惠只適用於獎賞積分部份,現金部份維持不變。
本季推介
自行提取
換領限期: 2008年09月30日

• 人體工學設計,能固定書包和分散書簿重量,減輕兒童脊、肩和頸部壓力
  • 備有4種顏色:深藍、彩藍、青綠和酒紅色
  • 2種尺碼(厘米):L碼- 40(高) x 32(闊) x 22(厚); S碼- 36(高) x 30(闊) x 20(厚)
  • 1年保用
註: 由2008年1月1日起,於任何一年内(即1月1日至12月31日),每位持卡人(不論持卡數目多少)可享「年資折扣」的積分上限將增至200,000分(2007年的上限為100,000分)(以換領禮品原本所需的積分計算)。

原文章由 Sammichloema 於 08-7-29 16:40 發表

我早前打過電話去問, 夏季校服大約$150.

咁書係咪有得碌咭呢?

原文章由 Sammichloema 於 08-7-29 16:42 發表

請問一田喺邊遮呀???

一田即係以前西田(沙田新城市廣場第三期)

原文章由 Sammichloema 於 08-7-29 18:00 發表

我記得只可俾支票/現金...帶定多幾張支票啦.

Thanks a lot!

希望1號唔好落雨啦,唔係就麻煩....

原文章由 Sammichloema 於 08-7-30 14:28 發表

但天氣預測會落雨喎.... 唉,到時走嘅時候都幾麻煩....又要顧住個女, 又要攞校服和書本, 真係帶定個大D嘅環保袋先得...我諗應該有校車載住砰石MTR啩..... ...

係羅,又書又校服又呀囡, 好在你提醒, 要帶二個環保袋至得呀

原文章由 Childhood 於 08-8-1 20:50 發表
今天到學校註冊,對學校教師、職員及校工感覺良好. 新校舍雖未起好, 但外觀都幾靚.

Childhood,

係呀,佢地全部都很有禮,笑容滿面呢!

[ 本文章最後由 iloveugirl 於 08-8-3 23:55 編輯 ]

原文章由 F.Torres 於 08-8-1 15:26 發表

Sammichloema,

我的女兒今年升二年班, 在一年級學期末時學校會派發通告繳請同學參加興趣班, 或若女兒獲選入合唱團, 泳隊或報名參加一些興趣班才需在上午回校.所以一年級時仍可為女兒在星期六上午安排活動. ...

Dear F.Torres,

即係由二年班開始,學校會於星期六辦課外活動?

原文章由 Sammichloema 於 08-8-1 14:29 發表

我和囡囡在今早8:30左右到校, 9:15走得, 但我忘記問老師星期六上課的時間,因我要幫個女都報course???有冇媽咪知呀?

囡囡學的興趣班學埋今個月都要CUT晒啦,只可以選擇一些於星期六日的,但她每樣也想學,頭痛!

原文章由 gogogirl 於 08-7-31 21:15 發表
聽得書商約早上九時才到校, 希望到時快些辦妥一切啦!

D書超重呀, 膠袋都差D爛呢!

原文章由 Sammichloema 於 08-8-4 10:58 發表

好在嗰日早上冇落雨咋, D書重到真係手都斷...

我又想問, 我想囡囡影定學生相, 有冇家長知夠竟學校第時要吋數係幾多?1吋x1吋半 or 1吋半x2吋.....

另外,提吓大家,開課前最好準備定支票簿, 因為可能有好多乜乜費用 ...

我已經攞定新支票薄啦!
唔係你問,我都唔知有二個size...

原文章由 smmama 於 08-8-4 11:10 發表
Dear Sammichloema,

You are not need to arrange your daughter to take student photo at that moment. It is because school will arrange all students to take student photos in school for the student ID c ...

Dear smmama,

你唔講真係唔知原來學校會幫小朋友影証件相, 我差d走落去樓下影呀, 因為呢幾日特價呀! 開學老師唔會叫小朋友交相住架可?

thank you!

原文章由 F.Torres 於 08-8-4 11:34 發表

Dear iloveugirl,

是的!課外活動是安排在星期六舉行,但應是以長短週返學形式, 不需要每週六也回校.

而個別課外活動是適合二年級的同學. 但若是你女兒於學期末被選入合唱團或泳隊, 學校會建議你女兒不要參加其他 ...

Dear F.Torres,

多謝詳盡解答, 明白晒! 謝謝!

原文章由 Vanessa-lee 於 08-8-5 08:37 發表
我想問運動褲的款式喺咪似泳褲style(三個骨個隻), 我個女著咗上去好似好貼身, 考慮緊要不耍拿去換.

唔知係咪我囡囡瘦, 所以著落就好鬆身呢!但長度就岩! 你囡囡著左覺得舒唔舒服?

恭喜晒呀, 我囡囡都係A班呀, 多些上來啊!

1A
iloveugirl
YOYOMM
yauyauyanyan
mum0724 (Helen)

1B
Jennyyau86
Sammichloema

1C
Childhood
Vanessa-Lee
YinYuMami
onyeema
yan316

1D

1E
Puncos
yiuyiuhui

原文章由 mum0724 於 08-8-5 12:04 發表
大家好,我今日second interview成功咗,我囡囡讀1A班,HELEN

[ 本文章最後由 iloveugirl 於 08-8-5 14:43 編輯 ]

原文章由 Vanessa-lee 於 08-8-7 08:37 發表
我個女著咗有d貼身, 所以我想知係唔係cutting問題, 如果係就唔駛換啦. 不個我噚日係屋企試多一次, 個女話ok咁就算啦, 費事專登去換. 其實買個時我都想買大d, 但個姨姨猛話36碼已經好大啦, 唔好意思再換大d囉. ...

36真係好大喎,我個個32咋

原文章由 Vanessa-lee 於 08-8-8 08:39 發表
我個女130cm, 重68磅, 所以我諗你唔駛買36碼, 不過去校服公司買可以試真d. 個日因有人係後面等緊, 至唔好意思換囉, 因為已經換了兩次啦.  BTW, 你哋 30/8自己去等老公去呀? 我同我老公大家都想去, 但只可以一位家長 ...

註冊個日老帥已經問我到時邊位會出席, 叫我寫低個名係張紙樹, 我寫左自己個名啦, 呢D都係自己出席好D, 我估都會有野要記低的!
‹ 上一主題|下一主題