用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2017年9月入學交流區
樓主: jason_sa
go

2017年9月入學交流區   [複製鏈接]

DKmum 發表於 16-9-17 11:31
我都踏半隻腳入嚟,呀女2017 年9月轉sixth form, 宜家攪緊,11月飛過去同佢一齊去學校面試及考入學考試! ...
我都諗緊11月要不要飛過去陪佢面試,我女都是2017年sixth form.

DKmum 發表於 16-9-17 21:24
如你不同佢去,佢自己去或guardian 带去?另外你地考幾多间?
如我唔過去,guardian或學校都可安排有人陪佢去。我只係幫佢報咗2間,因不想她太奔波。如2間都唔得再算!

DKmum 發表於 16-9-18 21:33
嘩,你間學校咁好,知道學生會離校仲同學生去弟間學校面試!?我之前guardian 帶我女去學校school visit,  ...

我都有諗過佢地收費同我買張機票飛過去差唔多,所以仲十五十六。我都有報king's呀!DKMum你揀星期幾?

DKmum 發表於 16-9-18 22:07
我揀左12/11,你做左on line registration 末同揀左邊日?

我都是12號,未做on line registration, 我女話得閒先攪喎,已催咗佢幾次!DKmum 請check pm!

我女話自己攪掂,學校有老師帶佢去。唔洗我飛來飛去喎!

我諗應該要收錢嘅!我個女係讀1年gcse,個agent話呢間學校有呢個安排我先揀呢間讀,因呢間只辦到year11,所以所有學生都會搵學校。而另外啲1年gcse學校就未必比你去其他學校interview,因佢地學校有A level.
‹ 上一主題|下一主題