用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 (直資) 優才小學.. 收左我個仔
go

(直資) 優才小學.. 收左我個仔 [複製鏈接]

回覆 1# jjbe 的文章

- 唔要個GT offer, 除非你有更合適既offer, 優才收得你個仔當然覺得佢同間學校好夾, 但今次好似百密一疏, 睇錯左個家長, 似乎你同GT教育理念唔係好夾

- 中肯說話...校舍真是比不上傳統名校, 不過, 其他名校有近百年歷史, 以前找地方很容易, 新校要在九龍塘/半山區起學校, 我怕起完我都交唔起學費, 有幾多間學校好似St Paul Co-ed 有李+誠捐錢起新校! 有錢不如花在學生教育身上更實際

- 普遍官津一日都八樣功課, 未必有功課堂, 你有無了解過GT 就是以少機械式功課為賣點, GT 功課又點會過多?

- 我都有個女, 很明白你既心情, 如果我個仔考到一間好學校, 我唔會為個女可以多20分強迫個仔入一間官津男女校而放棄一間已到手既好學校, 大抽獎, 你估一定中架?

By the way, 你唔讀, 大把人讀, 到下年優中會考放榜, 如果個個成績都好好, 我諗想小二插班都無可能

回覆 7# stephanieching 的文章

入GT 都要補習?
GT 既課外活動好似係免費的, 師資可能比出面既course 還要高

回覆 19# jjbe 的文章

請問封信係咩野內容?

原帖由 flower28 於 09-10-19 18:12 發表

咁搞笑!咁即係即場面試唔重要,個portfolio先最重要!

唔好人講你就信
‹ 上一主題|下一主題