用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國機票
樓主: yoyoso
go

英國機票 [複製鏈接]

引用:請問各位多會在哪處找到平機票的?+ 八月二

原帖由 mlf 於 16-07-05 發表
請問各位多會在哪處找到平機票的?
八月二十九晚送孩子往英開學,CX機票,要$10200一張。請問可有便宜一點 ...
訂機票平唔平,有幾個因素:1是你落booking的日期,越遲通常越貴,2是booking class, 因為遲訂,平的位已經唔多, 3是坐飛機的日子,如果好peak, 會貴一些。你現在才訂,貴是正常。快一些訂埋聖誕和easter票吧!我們好多人已訂easter的票。聖誕我訂BA $7xxx, Easter坐維珍$67xx。今個星期回港的一張最抵,維珍£451。用skyscanner check價錢好方便。

引用:回覆+SYSquare+的帖子 請問你買機票咁平是

原帖由 scso 於 16-07-05 發表
回覆 SYSquare 的帖子

請問你買機票咁平是否一開賣就即買(即一年前買)?我從未買到過平票,唔識買,我就 ...
scso, 是呀,我經常要留意航市,維珍在出發前11個月左右出售機票,我們幾個同校家長跟航市跟得好貼,一出價,是好價,即訂,三天內付款。2015 Easter 的,扣左稅,都是大約$54xx。要平,早訂啦!

引用:回覆+DKmum+的帖子 我前後出了四套機票,

原帖由 f.choi 於 16-07-06 發表
回覆 DKmum 的帖子

我前後出了四套機票,
點解9月出發,12月回港,要買學生票?  出發日期已確定,12月回程要改的機會又不大,跟足學校calendar, 出普通票就夠, 會平一些。

引用:Quote:原帖由+SYSquare+於+16-07-05+發表訂

原帖由 hjma 於 16-07-06 發表
想問係咪在sky scanner格咗價就直接揀最平嗰個click入去買就得? 有啲香港冇聽過嘅agent會吾會吾穩陣? 全部 ...
hjma, 我只用skyscanner來check價,從來唔會用不知名的公司買機票,太危險。程序是:我在skyscanner check到價錢e.g. $6000, 我馬上call 航空公司和local agent, 哪兒跟$6000接近,就馬上跟對方落booking。

‹ 上一主題|下一主題