用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港島、九龍直資Band 2英中
go

港島、九龍直資Band 2英中 [複製鏈接]

亞仔呈一哀左數學, 名次勁跌.......
我想問有邊間港島或九龍直資, 係英中又會收Band 2生呢?

謝謝!
   10    0    0    0

hkpapa852 發表於 18-7-27 08:19
跌到去咩位置?
由Band 1 尾跌落 Band 2 尾, 中西區官小。
我望住中西區統一派位校網的學校, 都唔太清楚邊間係band 2, 請問可唔以給些意見呢? 如維官、香港仔浸信會呂明才、陳白沙、聖伯多祿.....金文泰唔知仲有冇可能, 不過亞仔英文好, 中文較弱。

回覆 hkpapa852 的帖子

謝謝意見。
亞仔英文係好的, 不過數學真的差。咁邊間直資會收band 2呢?  九龍區有地鐵到我覺得都OK。

回覆 mcl203 的帖子

你講得有道理呀, 所以我最希望直資收左會比較放心。
自行報咩學校比較有利呢, 佢英好數差, 如著重數理的學校, 我估亞仔冇機。同埋佢係乖仔有禮, 但唔係醒目形。

自行唔知鄧鏡波會唔會有機? 或報南區學校, 請問可給些意見嗎? 謝謝!

回覆 hkpapa852 的帖子

李國寶我都覺得好, 我怕唔收亞仔o者, 但會申請。

咁中基、羅氏聖瑪加利男女有冇機會呢?

謝謝! 我都想問o下, 其實份Portfolio要有o的咩呢? 亞仔冇参加比賽, 只係有學校服務獎, 和橾行長期A。

謝謝!
‹ 上一主題|下一主題