用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有報考王錦輝交流區
發新帖回覆
樓主: 邪惡木馬
go

有報考王錦輝交流區   [複製鏈接]

10090 發表於 23-10-21 13:05
佢唔敢公佈3322比率,只有65%中六學生在大學聯招被取錄

你再睇下沙田區英文中學嘅名單,水蛇春咁長,大把 ...

佢又唔係津校,駛乜得沙田人揀佢,同埋人哋真一條龍,每年G7插班得好少位,Band 1尾都入唔到。當然我相信學校都有小一揀人時揀錯人嘅,成績差極都可以直升上中學部

10090 發表於 23-10-22 09:27
你啱你啱,band 1人唔識搭港鐵去九龍港島搵傳統名校

你係咪睇錯我寫嘅嘢?我話其他地區嘅人都會入去沙田讀喎,唔係沙田友唔可以出去讀喎

10090 發表於 23-10-23 22:55
我知呀,所以我就係話band 1人(住新界區嗰啲)係唔識出九龍港島,淨係識去沙田嘅王錦輝,呢間咁好嘅學校
...

呢位太太,你係咪唔記得咗自己寫過嘅嘢?一開始係你話沙田有好多Band one津校可以揀,唔駛揀WKF,你用得沙田區津校來比較,我相信大家都會覺得你係講緊沙田嘅人嘅選擇,所以我先話WKF唔局限喺沙田友,因為WKF有沙田區人數上限15%。但你又話新界嘅人都識出九龍同港島讀,唉,係人都知啦,但同時九龍人都可以入沙田讀啫,你知唔知人地啲校車路線架?每個家長選擇唔同,有人鍾意谷谷谷,有人鍾意活動教學,有人唔想小朋友受傳統學校嘅限制,有人喜歡重視體藝發展嘅學校,唔係個個都想入傳統名校受田鴨式教育嘅

dannkungbb2012    發表於 23-10-26 08:45
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊