用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 27 之"去玩,去癲,放暑假咯 !” ...
go

仔女經 - Part 27 之"去玩,去癲,放暑假咯 !” [複製鏈接]

今日正式開始放暑假啦,朋友埋位 !
   0    0    0    0

原文章由 正46 於 08-7-14 08:47 發表
早晨哦! 乜暑隻0啦咩....
原本計劃明天去長隆水上樂團, 依0架去唔成0羅....

要去咪去囉,點解又取消呀 ? 。。。。 要留守大本營,上星期死機未搞掂 ?

原文章由 alicetong 於 08-7-14 09:06 發表
大家早晨

格格今日無迷路 ...

原文章由 alicetong 於 08-7-14 09:08 發表
2b
我係見到就"中"入0黎咋
又比我"中"0岩左喎
唔駛annie呼喚我

格格

睇黎您都好快畢業咯 .........

原文章由 alicetong 於 08-7-14 09:10 發表
2b,
尋晚睇完出  "The Mist" 做 king kong呀
結局都唔合乎情理0既..好彩無去戲院睇

格格

係戲院睇好多時不及再家中睇咁溫馨既 .........

原文章由 alicetong 於 08-7-14 09:12 發表
2b
呢d叫做撞彩咋
妳知格格唔"蒙"就唔好玩啦

格格

今日老虎偷懶呀 ? 您咁悠閒既 ?

如果我有需要就 call 您呀 ..........

原文章由 alicetong 於 08-7-14 09:14 發表
2b,
大細山都縮沙入左房睇"功夫熊貓"
大山話怕晚黑唔敢去廁所喎..
得返我攬住巨山,用手塞實耳仔咋
d立體聲 嚇c格梧

格格

大細山真識 do ,自己又可以睇合適既電影,又俾機會您同巨山士 v 士 v ......... :idea: :idea: :idea:

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 09:16 發表
格格

係舊舖知就大山攞到好多獎, 幫我錫啖佢當獎勵 不過唔該你自己 , 攞冠同埋全場季軍都算係'豬肉獎', 今晚好'拿拿淋'去食'枝竹腩仔煲' ...

長老

我都覺得格格抵打,好在您出手 ...........

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 09:19 發表

我噚日都陪佐兩位小主入戲院, 仲有又癲又食一天, 我夜晚仲同部新焗爐剪綵添.....

長老

係咪試好菜就會招待我地架 ........

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 09:21 發表

2b

唔理咩獎, 有獎就係獎, 要讚架嘛

長老

格格講左大山成績表既分數俾我聽,我就一定收貨同開心到合唔埋咀啦,格格真係苛刻架...........

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 09:25 發表

噚日睇完隻青蛙, 晨仔已經問幾時可以睇國寶 原來晨仔未夠一米可以唔洗買票, 不過我一拖二, 驚'le hea', 所以用網上訂添...... 真係大鄉里 ...

長老

細 B 係同學既 ipod 已經睇左國寶啦 佢話好好笑呀 ........

尋晚幾個朋友為左繼續大戰,否決左我地出去食飯既安排,最後去左屋企樓下茶餐廳醫肚,返轉頭打到 12 點先收場,聽 HB 講,總共打左 5 個東 ........ 我家下好

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 09:36 發表

2b

長老係挑通眼眉的人, 大山的成績無9成都估到8成 格格只不過同我0地講唔多滿意'姐', 其實個心開心都不得了 算啦, 格格係'古'一脫, 咪俾佢謙虛下囉 ...

長老

梗唔係,我最唔高興佢成日踩大山係精英班考第尾果個呀 .....

[ 本文章最後由 2bzmummy 於 08-7-14 09:50 編輯 ]

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 09:39 發表

2b

咁我覺得尚有童真的我, 連睇青蛙都無zzz, 咁國寶對我0黎講一定會同兩位小主同樣享受

長老

雖則青蛙仔都係細 B 既偶像,我就真係接受唔到啦,反為有興趣陪佢睇 Hancock 多 D.....

原文章由 vivi_vivi 於 08-7-14 09:40 發表
2b

有時朋友高興下在所難免 ,咁今晚要早D 休息喇。
BTW, 您D 咳有冇好D 呀

vivi

多謝關心

仲未搞掂,好似仲傳左俾 HB

尋日姐姐好好心機呀,特登煲左可樂煲薑我飲 ....

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 09:41 發表

2b

咁你咪變佐灰姑娘 幾點打架 平時我係媽咪度竹戰, 2點半開場, 7點半散場, 都打到4個東喎

長老

佢地下晝十二點幾開場啦,不過打十番,最後果舖仲要打足兩圈先分到勝負 ..........

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 09:57 發表

2b

可能格格係班媽咪團內受到壓力呢 那天去神仔學校聽講座, 見到幾位由中一升中二的學生的媽咪gossip, 話邊幾個被'踢出精英班', 又呢又路 所以我一向獨善其身, 對佢0地望而卻 ...

長老

係咪我地無其他媽咪咁進取呢 ? 。。。。。

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 09:58 發表

2b

我有童真嘛 另外晨仔仲細, 我可以當親子活動

長老

我都好有童真架,不過呢幾隻青蛙仔我真係好睇唔順眼囉 .....

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 10:00 發表

2b

仲咳 我教你嘅古方有冇用 另外川貝燉'荀殼魚'都止咳潤肺

長老

我都仲食緊葯,最衰又唔係好大咳,不過前晚同 D 小學同學聚會,可能傾計太多,喉嚨好乾 ........

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-7-14 10:02 發表

2b

我地摸'和'轉莊, 唔係真係打天光

長老

咁 last 果舖冇得轉呀,要有人食出先收場 ..........
‹ 上一主題|下一主題