用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 24 之"嚴冬過後,春回大地 !" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 24 之"嚴冬過後,春回大地 !" [複製鏈接]

Pmum

我原本都有咁諗,不過 HB 計算過全屋電力負荷以後,話火數太大,承受不了才作罷 .........

原文章由 Pmum 於 08-4-23 11:58 發表
自從hb聖誕抽了個電磁爐,一用便愛上了,個煲未熱已水滾   煮餸快而廚房沒有那麼熱. 好想買個大火數的二頭爐……

就叫hb買來做母親節禮物都好喎!! 但原本的四頭連焗爐就要等人接收 ….. ...

長老

如果我都食烚蛋既話,我家每天就丟棄四隻蛋黃了 .....

細 B 好多時都拒絕在家食早餐,呢兩朝已經好俾面 .....

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-4-23 12:01 發表

2b

你HB 一日一烚雞蛋做早餐, 咁隻蛋黃有咩用途 可以烚多隻做蛋沙律三文治俾細b 做早餐

Pmum

我無本事介紹,HB 都唔俾兩位公子學工夫既 .........

原文章由 Pmum 於 08-4-23 12:03 發表
細姐想在暑假開始學柔道/台拳道,你們有甚麼好介紹呢???

長老

如此說,我應該買一個打邊爐用既手提單頭爐 ? 。。。:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-4-23 12:10 發表

2b

你用咁大火數0黎煲水烚蛋.................會唔會大材少用點 其實你HB係計過使用量覺得唔需要係咪呢

Pmum

咁咪得閒焗下蛋糕招呼大家囉,如何 ?

原文章由 Pmum 於 08-4-23 12:11 發表
係公家….唔係自已所以不能決定

Closed ! Move !

拉閘呀 ............................
‹ 上一主題|下一主題