用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 32 之 ”暑假後就高中了,係咪要結束營業?” [複製鏈接]

原帖由 alicetong 於 09-5-30 10:23 發表
太后
您呢個問題問得好好

因為您地大家講得咁how 睇

所以格格未睇完大結局後立即BT
download 晒全部落0黎飛晒廣告高清
暑假慢慢嘆其世界囉

其實我家有個習慣,剩睇大 ...

格格

又 BT ? 小心您部電腦懲罰您 。。。。 :;pppp: :;pppp:

原帖由 alicetong 於 09-5-30 10:26 發表
太后
格格聽到呢句真係how鬼 架...
不過 我們仍需努力,不可鬆懈呀..
一陣懶懶閒"狠來了"殺到埋0黎未  
呢家下野消息千其唔可以比大細山知道架

...

格格

您點同兩座山溫書呢 ? "狼" 同 "狠" 都未分得清 ....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 10:31 發表
各位晏晨

betty >>> 齋睇餸名已經流口水, 幾時可以一嘗您的手勢嘖

2b >>> 天日您實地視察場地, 再告知我係咪眼花花吓

格格>>>胡椒咸菜豬肚湯都係我至愛 ...

長老

早晨

我都未聽過有西式胡椒豬肚湯

原帖由 alicetong 於 09-5-30 10:36 發表
太后,長老
您地飲頭淡湯,格格行番個尾運都唔得咩
我唔信您地屋企無人做過BT壞事

格格

我好著重身教 。。。。。

長老

有無興趣俾神仔挑戰一份喇叭 04/05 期終算術,細 b 應承士鏡喎 。。。。

原帖由 alicetong 於 09-5-30 10:39 發表
太后
所以兩座山讀來讀去得個http://thm-a04.yimg.com/image/977017ef322c5edc
您又做 執字皇 做人要狼又要恨呀....

格格

又黎啦,係 "狠" 唔係 "恨" 呀,咁搞法,真係要飲恨啦

原帖由 alicetong 於 09-5-30 10:43 發表
長老
0個隻叫做乜話...我唔記得左
係潮式加咸菜,中式加腐竹呢,
其實都係中中...無微調到

格格

即係腐竹白果豬肚湯同鹹菜豬肚湯之分喎 。。。 潮式又唔算中式 ?

原帖由 alicetong 於 09-5-30 10:48 發表
太后,
其實格格有幾可入廚房呀... 無飯煮婦是我
唔係就唔駛拜betty為師啦,原本我諗住退左休先至學0既
到時有細藝麻

您雖然係格格,都無理由可以膽大到搶左太后無飯煮婦呢個咁尊貴既名銜架 。。。。

原帖由 alicetong 於 09-5-30 10:58 發表
annie,2b
係囉, 一旦停課14天就要安排湊小朋友問題,
佢地留係屋企又做D乜呀?課外活動駛唔駛停呢?
呢單野真係唔知點搞..溫書好唔溫書好呀,都要carry on架
呢排大山仲派左好多TSA中,英, 數返0黎做....

...

格格

停課都仲要去課外活動 :;pppp: :;pppp: 咁要去補習嗎 ?

細 b 今年都要 TSA,佢話平常心,樹關成績對自己有無影響

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 10:59 發表

2b

神仔當然無任歡迎啦, 幾時可以俾隻馬0黎呀

借問聲點解細B要'士鏡'

長老

佢尋日已經挑戰完,我試探問佢可以俾神仔玩下嗎 ?佢話橫掂佢用鉛筆做,可以 RUB 左先士鏡再俾軟版本您,不過我諗可能原裝俾會好 d,咁您可以知道神仔做得岩唔岩,等佢學校返黎,我安排下先

原帖由 alicetong 於 09-5-30 11:01 發表
太后,長老
做咩都有風險,格格爛頭卒..c就c啦
以前download過幾套又真係very good喎.
最好cut埋廣告,一氣呵成..不用浪費半點時間...

格格

家下電視台都好照顧您,上官方網站睇都係飛晒廣告架,好清晰添 切記,您會係小朋友既壞榜樣,讀書幾好都不及品行好呀 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 11:05 發表

2b

您仲問格格呢個問題.......

長老

”乞人憎”呢三個字鑿左係我額頭呀

原帖由 alicetong 於 09-5-30 11:07 發表
太后
我諗私人/上門0個d都ok 0既..當然要睇真實情況啦,
又要夾人家呢?
中學有話停考TSA咩 搞清楚好喎....
呢單野失驚無神mouth:" />mouth:" /> 神出鬼末
都搞到學校好煩..始終還有個零2個月先至放暑假呢?

...

格格

如果黎左一個有豬流感既上門,咪 。。。。

您間乜野學校黎架,連埋考試最多得番一個月返學咋喎 。。。

原帖由 alicetong 於 09-5-30 11:12 發表
長老
諗節目唔一定剩溫習0既..約同座同學仔0黎
玩下都得掛 您未標籤效應啦...

格格

您既想法係好,不過可能人地家長唔俾同學仔黎喎 。。。

原帖由 alicetong 於 09-5-30 11:18 發表
太后,長老
如果係咁講法 大人日日撲出去搵食
未仲多豬流菌..仲高危 .
咁請君入罋,0黎得就預左架啦..你我都保證唔到架

格格

您咁既思維我好難同您辯解喎 。。。。:;pppp: :;pppp: SARS 時候您有無特登去下淘大花園行下咁呢

原帖由 alicetong 於 09-5-30 11:20 發表
annie
原來係咁:D :D :D
格格想睇全套呀麻....一星期未到喉唔到肺

格格

電視台遲 D 肯定會出 VCD 。。。。

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 11:25 發表

alice

大人會識得自我保護兼有公德心嘛>>>勤洗手, 戴口罩等

而且返到屋企會先換哂衫褲, 洗面洗手自接觸小朋友, 減少感染風險嘛

長老

格格某程度上都講得岩:該唔使病 。。。。

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 11:26 發表

alice

係您覺得佢地悶jel......

大細山都話有個伴一齊消磨時間, 如果得一個小朋友嘅咁點算呀mouth:" />

長老

我覺得 HOME SWEET HOME ,又點會悶呢 ? 不過有 d 人好奇怪,唔出街一日好似有蟻咬

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 11:33 發表
NBA Playoffs 好緊張呀~~~仲有一分鐘就完場 而家係106對90 ~ 高比仔那隊領先緊

長老

我 HOME ALONE 無開電視

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-30 11:35 發表

harray!!! 高比仔那隊入final

細 b 返黎講佢聽
‹ 上一主題|下一主題