用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經<<Part 34>> 之...3 年白老鼠實驗,正式開始! [複製鏈接]

原帖由 bettylam 於 09-9-13 09:27 發表
hihi!all:

2b:我地呢邊廂尋日朝天陰陰,10點幾先出太陽,無塗防曬,因為要塗左防曬就吾可以上黎曬.....

我好讚同呢的日子真係買小見小呀!呀仔過馬路,成日都盲中中,早2個月都仲肯拖住過,近排已經thing nut我隻玉手

...

Dear Betty

睇您唔出,原來係暗藏體育健將,2B 滴汗 ing .....

原帖由 bettylam 於 09-9-13 09:45 發表
dear 格格:

係罰企吾準郁,加博咀用膠紙封咀~~我係咪好無良呀!

查實佢地二個好好命,我以教育同湊我地細佬妹,係要佢地托啖罐係頭頂,跪地主公果隻~而個啖罐仲要係放滿果味野,托住二粒鐘,吾準傾瀉果隻,傾瀉要係罰完清 ...

Dear Betty

您兩位小朋友好另類,希望格格唔好照辦煮碗,樹關呢家野要從小做起 。。。。

今朝一早睇 US Open ,細威竟然發老脾,鬧司線員 I will kill YOU ! 俾取消資格,入唔到決賽 .........

呢兩日 BK 都 short short 地,唔知道我呢位新朋友仔有無 PM 我 ?係遺失於太空中呀,定系接受唔到我咁直言呢 ?

原帖由 bettylam 於 09-9-13 14:48 發表
HIHI~ALL:

仲有呢張,強烈地罵完好番一日倒~

係呀!我話佢,佢答我呢的先係真真正正的讀書人,歪理,又話我侵犯佢私癮,我話呢的吾係私癮,係你呀媽我強癮 ...

Dear Betty

又真係好唔得喎

原帖由 正46 於 09-9-13 16:35 發表
星期日先整鑊杰0野, 真係死得人多....

咁岩我今日要去 Element 買 D 野,兩點幾係車度一邊聽新聞,一邊開過去,俾當時場面嚇親,係我架車前面係兩架 AM 車加一架鐵馬,出事果邊既停車封左入口,上到平台,一大堆電視台車,消防,救護 ...... 以為得 3 位死者,後來先聽到原來其餘幾位未能救出,根本無生還機會 ......

原帖由 正46 於 09-9-13 17:39 發表
bb,

同你女講, 聽得大聲得滯會導至撞聾0架,
叫佢聽歌收細D音量!

係屋企我係負責 tune 細 TV 聲量的 ....

早晨

點解彩雲會變左巨爵架 ?不過呢個風應該打唔成掛 ?

原帖由 正46 於 09-9-14 08:47 發表
太后,

真係生死有命, 唔到你唔信!

係呀,有無發現通常呢 D 大型意外既死者,通常都會有一個半個話岩岩先第一開工咁呢,係唔係佢本身時候到,好似去送死咁,其他幾位係唔好彩俾佢拉埋一齊呢 ? 。。。。千祈唔好話我涼薄呀 mouth:" /> mouth:" /> mouth:" />

原帖由 正46 於 09-9-14 09:32 發表
太后,

我尋日同兩個女食飯講開依單0野, 我問佢地: "一個人打死一世工都未必搵到100萬, 反而死0左就有, 你地點睇....."
其實郭氏家族都算係咁啦, 即刻每人一百萬.
講老實啦, 牛唔飲水又點會低頭呀, 唔係想賺多D錢都 ...

尋晚食飯同一個朋友傾開,早幾個星期有一個所謂好爸爸在LANDMARK 偷竊跌死,咁同樣跌死,係咪尋日既死者死得有價值 d 呢 (當然我地講既係既然整定要跌死),起碼有 100 萬同埋自己仔女唔會成世背負著父親係竊匪 .....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-14 09:42 發表
大家早晨好!!

噚日單工業意外, 會唔會關農曆七月時

長老

我唔想信呢 D 野 ........

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-14 09:52 發表
46, 2b

始終都係幾條人命兼他們都是家中經濟支柱, 係呢個突發兼六神無主下, 有個錢旁身起碼暫時唔使憂時, 但心靈的創傷要時間修補..... ...

長老

我都同意報紙講,呢間公司係行內出名工業安全做得好好既,同埋比較有社會良心,所以意外既野 ..........

原帖由 正46 於 09-9-14 10:20 發表
太后,

依d咪叫做命水0羅, 兩邊都係死, 但係結果分別咁大.

我驚我咁講,俾人話我冷血呀

原帖由 正46 於 09-9-14 10:28 發表
太后,

所以我覺得係班工人唔知危險, 貪方便多0羅...

呢 D 工人通常安全意識比較薄弱 ...... 聽 HB 講(佢識得呢個地盤既最大個幾位),驚負責安全的一位有可能要上身同坐監添 ....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-14 10:35 發表

2b

長老

不過我咁諗,事發時全部生口都無晒,應該有可能寫薯仔文搞掂掛 ........

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-14 10:53 發表

2b

長老

呢度可能得我同您明 或者好快有更多消息

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-14 11:09 發表

2b

噚日我即call某人, 因其前'大佬'而家應該好頭痕

長老

呢 D 時候, HB 唔會去煩人住 .......... 題外話,點解 ICC 會叫環球貿易廣場呢 ?International = 環球 ? 

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-14 11:33 發表

2b

其實前'大佬'同我仲.... 所以不如問下細ge收下料mouth:" />

長老

肯定呢幾日內部都會立立亂 ...........

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-9-14 11:52 發表

2b

中環的IFC = International Finance Centre 國際金融中心

九龍ICC = International Commerce Centre 環球貿易廣場

唔想confused 卦

所以尋日係車聽到新聞,我地都唔肯定係 ICC 囉,不過一路開過去,一路越見緊張,例如有慌失失既鐵馬同並排既 AM 車(看汽車型號應該未係好高級),車上人不停講電話,當時係 3 點未到  ......

食飯返黎,謠言滿天飛,又話 3:45 又話 4:15 .....
‹ 上一主題|下一主題