用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 23 之"2008 新的一年,新的希望 !" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 23 之"2008 新的一年,新的希望 !" [複製鏈接]

vivi

小心,小心 ............

原文章由 vivi_vivi 於 08-1-11 22:59 發表
d 對白咁似d 金魚叔叔o既

smum

長老一向如此 .....

原文章由 smum 於 08-1-14 09:20 發表

長老熱情如火, 梗係唔覺得凍啦

rc

既然係咁,如果阿女受個補習姐姐,不如加操兩日喇 .....

我一向都無俾細 B 自己出街架,我都係覺得 13 歲太細啦 ....

原文章由 rclamlam 於 08-1-14 09:28 發表
尋日返左阿女學校拎成績表啦, 老師都話佢成績唔係咁好, 應該咁講, 全級f.2成績都比較f.1差左, 全級第一名平均分都只有79分, 唔知A定B班有一半人平均分唔合格.

阿女既平均分係AB班來講, 已經可以係頭3名, 你話係咪真 ...

rc

美孚升到巴巴聲 ....

美孚好似出左維修令喎,小心 D 呀 ....

原文章由 rclamlam 於 08-1-14 09:31 發表
星期六, 日我陪我細佬去美孚睇樓, 宜家既樓價真係升左好多.

美記既經紀態度真係好差好差, 自己死要人去睇佢既盤, 但係又明知我地答應左另一間地產去睇樓先架, 咁我地遲左去佢度, 就比說話我地聽. ...

sorlo

有某大富豪話,今年樓市會升 30% ............

原文章由 sorlo 於 08-1-14 10:03 發表

比的地產佬唱升左個市~~~

rc

咁咪係囉,其實阿女一向都唔係差 .....

原文章由 rclamlam 於 08-1-14 10:08 發表
有呀, 英文咪係旺角補囉, 今次考試, 英文作文仲好叻添, 全班第二名, 但係分數都唔算好高, 可能學校真係比分好緊.

rc

話美孚管業要好多單位還原裝修喎 .....

原文章由 rclamlam 於 08-1-14 10:10 發表
全部都維修緊啦.

題外話,大 B 話果日去旺角中心借廁所,咁大個仔都係第一次入去旺中 .....

原文章由 rclamlam 於 08-1-14 10:14 發表
sormui係去邊度街先? 會唔會出旺角呀?

Alice & maba, good morning ! : : :

原文章由 maba 於 08-1-14 10:32 發表
早晨呀~~

我要等過埋農曆年先會有成績表  。。。。

原文章由 vivi_vivi 於 08-1-14 11:01 發表
maba

妳心中有數啦

格格

原文章由 alicetong 於 08-1-14 12:12 發表
考埋聽日試一天都光晒...
晚黑諗住一家人去睇"魔幻羅盤"
好彩仲未落畫   原來係後頁

Homama

Lunch 返來一 click 見到就心花怒放,顏色好養眼,期待您下個星期既照片 。。。。 :) :) :)

魔幻羅盤,聽影評話,睇書好過電影好多。。。。 如果小朋友喜歡科幻題材,我提議買一套喎 .... :D :D :D

小鴨咁有信心,咪由得佢提早解放囉 ....

原文章由 Homama2004 於 08-1-14 12:34 發表
各位

http://f20.yahoofs.com/hkblog/WD6Vc8WRFRsi_iCQAhsMQGE-_5/blog/ap_20071114034226860.jpg?ib_____DP4321p3B

以上早餐我昨天跟網(http://hk.myblog.yahoo.com/jw!SHLegiaYBRW.jh2TWXtyCA--/article ...

Homama

您都好似我喎,我兩隻 B 又係好多時講埋一 D 我唔識既野,咁我都要聆聽,又要發問咁囉 ... 好瘀呀 ....

其實睇書,可以兼顧埋好多舖排伏筆,電影就做唔到喇 ....

原文章由 Homama2004 於 08-1-14 15:15 發表
睇書好過電影好多>>通常都係咁.因為書可以詳盡好多咁逐個介紹.小鴨看完書同我衣衣哦哦咁講電影少了d甚麼,邊度啲劇情又改咗,其實我係左耳入右耳出 "哦...係呀!"咁答佢.想真係不對的

小鴨話這齣劇的網頁可以根據 ...

格格

係呀,因為其實係有三集,電影都係第一集,應該會好似魔戒咁 ....: : :

原文章由 alicetong 於 08-1-14 15:52 發表
Homama,
妳呢碟愛心早餐真係睇到人心花怒放呀
顏色鮮艷又健康...

不過我兩座山都唔肯食青瓜同蕃茄仔..老媽我就好鍾意

小鴨數學係強項...:) (其實全部都係:D )更係輕鬆啦..

我都係諗住買埋套"魔幻羅盤"書 ...

格格

細 B 唔 like 呢類,連哈仔都無睇哂,不過Dan Brown 果 D 佢就睇齊哂喎 ......

原文章由 alicetong 於 08-1-14 16:17 發表
唔該晒2b:loveliness:
原來就好似"魔幻王國"咁..... 如果大山肯睇...
多多都買呀 呢排佢溫書期間break 0個時都睇左
2/3本Q版特工..返學都帶埋哈仔第一集返去睇...要睇
返之前咁多本喎...現在爭 "混血王子"未 ...

格格

我地都有魔戒 DVD 珍藏呀 ....

原文章由 alicetong 於 08-1-14 16:44 發表
2B,
講開套"魔戒"又係好睇到 不得了,套DVD兩母子又係可以
睇到不眠不休架... ..
現在大山叫做剛開始喜歡看書..要從他興趣著手啦...

格格

無呀,初一下晝返奶奶度拜年,初二返外家,初三會四圍逛咁囉,或者今年要多 D 係屋企執野 .... : : : :

原文章由 alicetong 於 08-1-14 16:55 發表
2B,
果真係知音人

過農歷年有甚麼好去處呀

格格

點解您唔係跟動物園假期既 ....

去澳門呀,好多人喎........

原文章由 alicetong 於 08-1-14 17:19 發表
2b,
我都係...以前通常年初一媽咪度..年初二家姐度..
其實一次過見晒未好囉...唔駛家姐做餐蒙..佢又要揍孫
不過佢地話可能過澳門行下喎...仲未知點呀?   
我新年剩放紅色假期咋

...

係 ? 我都無見到添 .... 作死囉 .....

vivi 長老,歡迎您 !

原文章由 alicetong 於 08-1-14 17:23 發表
vivi,
要恭喜妳榮升"長老"0拿
差d走甩眼添

睇到呢單新聞,我第一個反應係,諗起細 B,佢都係得 13 歲,點解會咁架,they are just kids ! ....... 唉 !

原文章由 正46 於 08-1-15 08:56 發表
早安! 各位,

睇返尋日大埔單撞車新聞, 小朋友入到間乜0野中學真係好重要,
尤其係頭0個一兩年, 佢地學習緊獨立, 又唔聽人講, 最易變壞.
...
‹ 上一主題|下一主題