用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~
go

07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~ [複製鏈接]

Re: 07-08年度入讀 York N1我媽咪~入黎啦~

你好, 我仍未收到封信, 不過4月14日, 我應該會去呀, 你會去嗎? :

Re: 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~

我收到信呀, 老實講, 如果用唔到學卷, 我未必讀lor

Hello, 你地小朋友係咪全部都係上午班呀, 但我囝囝因今年1月先報名, 所以要waiting 上午班, 要5月先知有無位

適應班唔讀lor, 因我仔現讀n1, 7月未先開始放假

我都係4月14日1.30pm wor

你地有無去到家長會呀, 我覺得校長好"HARDSELL"佢地D英文有幾叻, 都唔係真正講D有用既資料比我們新生家長  :evil: , 有D失望

講真我對校長有d反感, 好似一d都唔關心小朋友既身心發展, 但我見係york讀緊d媽媽講佢地d小朋友讀得都好開心, 就真係好茅盾, 都唔知讀唔讀好呀

我都唔再諗太多, 決定比囝囝讀york呀,希望佢係未來3年可以開心渡過啦

ShinTeresa,

點解你禁遲既, 以我所知大部份都係今個星期註冊.

ShinTeresa,

我都差不多2月先 int, 你小朋友係上午定下午班呀, 我現在waiting 上午, 希望有位啦.

我26日下午12.30到去註冊, 唔知係咪佢地lunch, 我交完支票同校車資料, 佢開完收據, 同比一張關於6月買書通告, 就走啦, 大約15分鐘.

ShinTeresa,

係呀, 不過估有好多人唔去註冊, 因為好多媽媽都當york係大後備, 我住馬鞍山, 所以會搭校車, 不過好貴下, 成$920呀
我囝囝唔會上適應班, 太唔值呀, 加上我囝囝間nursey都7月未先開始假.

WKW,

張通告只是話6月中會寄書單, 到時再交錢.

其實課外活動參加與否, 係睇自己, 量力而為, 唔需要太過緊張

如果無學卷我唔會讀lor, 但佢地會唔會到8月先話比d家長知, 申請唔到學卷, 禁我到時都唔知去邊到找學校lor

另外, 佢地茶點都幾貴wor, 3300/yr, 係咪可以自己帶野食呀, 因我囝囝有食物敏感, 如果得既我會自己預備茶點.

不如整個表睇下你地住邊區,好嗎...?

BB Name...男/女...住邊區 ...校車...am/pm class...login
================================

Andreas.....女.......馬灣.......yes.....am class...Krystal
Victoria......女.......西貢.......yes.....am class..gogoMa
Marco......男.......九龍灣....yes.....am ..crystallam519
Naoki.......男.......元朗....return.....am class...Fionyiu
Isaac.......男......馬鞍山....yes......am ...meldoy2216
YingYing...女......官塘......yes.....pm class..ShinTeresa
(得我個女係pmclass既 )

如有 join 新生適應班,請在下面加名啦 ~
- Krystal --- 囡囡 Andreas

我剛打電話去追問有關學卷申請, 佢地仍話未知, 要等到月未先知, 如果申請失敗, 我盡問佢地到時退學, 咪無得退錢, 佢竟然話可以取回已比錢既東西走, 真係無奈呀
好似6月中要交書薄費同茶點費, 到時都比左錢, 如果無學卷, 咪都要局住讀lor

我都同老公傾過, 因為有學卷同無既每月開支都相差成千, 對我們來說都幾重要, 另外小朋友有其他野學緊, 每月都成千學費, 加上年未, 我第二bb會出生, 又要請工人, 開支太大lor, 所以我地決定等到下星期五, 都未有消息,就轉校

禁就好啦, 唔使煩

Dear All,

學校叫我28日親臨交學卷証明書呀, 所以到時我會親自交支票,
另外我唔會比茶點費lor, 因我仔仔有食物敏感, 再加上太貴lor, 唔值呀

Hi Krystal,
Pls check pm, thanks

~AM CLASS~
=========
BB名 (男/女)...班別...住邊區 ...校車...login...茶點
==============================

Christy(女)....K.T......no......stepanie
Phevos (男)....將軍澳...yes....Anita
Andreas(女).....馬灣.......yes ...Krystal
Victoria(女).....西貢.......yes ..gogoMa.......Yes
Marco(男).....九龍灣....yes ..crystallam519
Naoki(男)......元朗.....return....Fionyiu
Isaac(男)......N1B....馬鞍山....yes.....meldoy2216..N
ching(女).....上水.....no.......gertrude
Justin(男).... N1B....鑽石山....no.....justin1218
匡匡(男).....N1E....馬灣.......no.....siufo....Y
Jeffrey(男)......KTO......yes......ruby-cheng
謙謙(男).....N1D.....沙田.......yes......twinnelui....Y
Long(男).....taipo......yes.......longwing
Stephanie(女)....將軍澳....yes.....ysandy
Noelle(女).....藍田.......yes.......siupoy818
Marco(男).... 男.......深井.......yes ...midmid
Owen(男)....男....荔枝角...yes.... Hinsmom
Natalie(女)....N1B...TKO.....yes....sumsumpapa...Y
yan tung(女)...青衣....no......yickmaggie
Him (男)....將軍澳...yes....HH-ma

~PM CLASS~
~~~~~~~~~

BB名 (男/女)...班別...住邊區 ...校車...login....茶點
==============================
YingYing(女)....官塘....... yes.....ShinTeresa
Mark(男)...屯門......yes...... ngkawunkaren
cherry(女).....荔景.......yes.....maggieszt
Zoe (女)......N1C.....沙田.......yes.....ww_so...C
GABRIEL(男).....男.....屯門......yes....patsm

~如有 join 新生適應班,請在下面加名啦 ~
=========================
-Stepanie---囡囡 Christy
- Krystal --- 囡囡 Andreas
- ysandy --- 囡囡 Stephanie
- siupoy --- 囡囡Noelle
- Hinsmom --- 仔仔Owen
- sumsumpapa -- 囡囡Natalie
- HH-ma -- 仔仔Him

--------------------------------------------------------------------------------

Dear ww-so,

1, 校服我只訂了一套, 我諗會去九龍城買多一套
2,  其實我想問下書單所要買既 vcd, dvd, 係咪一定要買, 如果我遲d見有用先買, 唔知出面會否容易買到呢?

I will go to school at 11am:

‹ 上一主題|下一主題