用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 bbgrass 於 2011/7/12 10:16 發表
Surely it is a good news to all the new parent here    我又想8吓除了呢2位原先 waiting 的小女孩會去其他小學, 多唔多女仔考入其他 DSS or private schools, 甚或參加大抽獎 (oh BTW, 如果 s ...

SPC小學部是私校,所以是可以大抽獎的!

多唔多女仔考入其他 DSS or private schools?
都有的,但多是DGS and SPCC

參加大抽獎?
我相信是有的,因為是無壓力地去抽。不過....抽到第一志願時,咪即自尋煩惱!!
現在官津中學cut了班,升中唔容易!本人建議留在spc升中会較安全。當然要努力讀書啦,唔會不勞而獲的。

醒目開學勳章

原帖由 bbgrass 於 2011/7/13 14:26 發表
我聽講培正都係.

不過我住的地區都沒有一間係心水.

剛收到傳聞話 spc primary 會 cut class size / cut 班 next year, 係咪真 ga

天神嘉勒薩orSt. mary可以考慮,因為是100%上中學,又免費

Cut class?好在到現在才有聽聞,否則 到我.....

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 2011/7/27 23:14 發表

其實我個女有一對白皮鞋同一對黑皮鞋, 上次聽完你囡囡講, 已經諗住買多對運動鞋就算

D女仔好貪靚,遲些佢会耍求粉紅色運动鞋(仲耍公主款)

醒目開學勳章

原帖由 jl118 於 2011/7/28 13:10 發表

係呀,配合學校啲活動,室內鞋應選運動鞋適合啲

換過咁多對鞋,都喺覺得紅色運动鞋襯D和舒服D.

醒目開學勳章

原帖由 dadabb2009 於 2011/7/29 13:57 發表
n1開學倒數, 仲有8日咋....... yeah!

So Happy!!返学真好!
Enjoy SPN School life!
‹ 上一主題|下一主題