用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日學之園K1 Interview
樓主: fixedstar99
go

今日學之園K1 Interview [複製鏈接]

引用:超淺!我嫌問得唔夠多同深不過佢K1冇全日班,

原帖由 Maibubuu 於 13-11-08 發表
超淺!我嫌問得唔夠多同深不過佢K1冇全日班, 應該唔會讀Lu..
今日in完,我都覺好淺,不過阿仔在最後一part無耐性,成日話要走,唔知会否扣分呢?

引用:回復+kwanym+的帖子 今日我個女頭2+part+

原帖由 fixedstar99 於 13-11-09 發表
回復 kwanym 的帖子

今日我個女頭2 part 本來OK,但係第3part,同臺個小朋友又扭計又亂扔野,最後因大喊而 ...
我諗唔会咁易扣行呀!

引用:知唔知幾時出result? +

原帖由 mama_ming 於 13-11-09 發表
知唔知幾時出result?
2/12

引用:我今日in+海帆校,我覺得個流程係in過最好

原帖由 chumiguan 於 13-11-09 發表
我今日in 海帆校,我覺得個流程係in過最好。唔使等好耐。等嗰時又有得玩。安排得好好。
In 內容我唔會用淺 ...
其實part three 計唔計分?校長一开始就話今天面試已經完了,我地傾下計,小朋友可以在後面玩玩具而家長在前面傾!

引用:我都覺得第+3+part+計分,講到明要邊個小朋

原帖由 jonlyone 於 13-11-09 發表
我都覺得第 3 part 計分,講到明要邊個小朋友坐邊張凳。有個小男孩坐低後郁身郁勢猛搖腳,我見老師即刻低頭 ...
我在part three 時,老師無指定小孩要坐边,仲話唔想坐前面的小孩可以坐在後面玩玩具!我仔仔开頭主動坐前面,之後他好悶就話要老!仲自己行咗去門口話要走!校長話派玩具時又乖乖回去!

引用:我個part超趕,份問卷只俾咗兩分鐘時間就話

原帖由 MMAAXX 於 13-11-09 發表
我個part超趕,份問卷只俾咗兩分鐘時間就話要收返唔駛再填,跟著校長就入裡講少少野然後問家長仲有冇問題, ...
其實part three 係咪唔計分??个个in都唔同嘅?係咪純粹校長出來招待下d家長?

引用:校長俾禮物時小朋友如果有講多謝,隔離個老

原帖由 princesssnowy 於 13-11-09 發表
校長俾禮物時小朋友如果有講多謝,隔離個老師有mark 分架
你in 边間呀?

引用:校長俾禮物時小朋友如果有講多謝,隔離個老

原帖由 princesssnowy 於 13-11-09 發表
校長俾禮物時小朋友如果有講多謝,隔離個老師有mark 分架
校長講明已經interview 完畢,但又計分,咁古惑

引用:其實對一個只有兩歲多既小朋友黎講,要佢過

原帖由 suki224 於 13-11-10 發表
其實對一個只有兩歲多既小朋友黎講,要佢過甘多關,又要無雜念,真係要睇佢心情,講真,問既野我覺得所有小 ...
同意,其實interview 考嘅題目應該係返咗学老師教授才懂,而家調翻轉要学前就識

引用:Quote:原帖由+kwanym+於+13-11-10+發表同意

原帖由 DevilPig 於 13-11-11 發表
但係亦真係有小朋友未返學已經識,又或者答唔中 model answer, 但有 creative answer, 咁果D咪會高分D,易 ...
你報边間?咁多人apply!???

引用:我地係主任收,有好多時間,多到我填完,講

原帖由 venusko2 於 13-11-11 發表
我地係主任收,有好多時間,多到我填完,講埋枱上兩本書俾阿女聽
可能間間唔同!!

引用:我也是In凱帆的,星期六中午時段,流程和其他

原帖由 Jasmin映 於 13-11-11 發表
我也是In凱帆的,星期六中午時段,流程和其他家長分享既一樣,無數過膠圈,只係最尾果Part由葉校長親自入來收卷 ...
咁我預咗我仔仔唔得啦!!

引用:問圖片果部份,+我地都係in+eng,+因我舊年申

原帖由 littlelittlepig 於 13-11-11 發表
問圖片果部份, 我地都係in eng, 因我舊年申請過pn, 只須reply email, 沒有再填form, 可能佢跟返我上年要求, ...
我仔仔都一样,頭3parts 都表現good good ar。。。

引用:咁有冇D實例呀?++我阿B出年想報

原帖由 BatBatMaMa 於 13-11-11 發表
咁有冇D實例呀?  我阿B出年想報
你睇翻之前d post 有講

‹ 上一主題|下一主題