用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 將軍澳區小學 ??
go

將軍澳區小學 ?? [複製鏈接]

本人囝囝 , 03 年 11 月份出世 , 今年升 k3 , 即 9月份要報小學 , 但小朋友資質一般 . 直升小學 或 重讀 k3 呢 ???

如果我選擇 "活動式教學" , 會否識合他呢 ?

我住在寶琳站 , 近學校 或 選將軍澳站 ?

我有幾間鐘意 .

寶琳站
1. 東華三院王余家潔小學
- 請問間學校 好唔好呢 ???

將軍澳站
1. 宣基小學 (好似 : 活動式教學)
2. 黃永樹 (好谷功課)
   0    0    0    0
謝峻岳: 2003 年 11 月 7 日英文名 : Everest (Mount Everest)出世 : kg 3.345幼稚園-保良局易擇峰2006 年 9月1日上午幼兒班 A

如果 , 我照升小學的話 ,
宣基小學好似比較好 d , 因為我小朋友好好動, 比較難坐下來

原文章由 iwff 於 08-7-28 14:37 發表
amyivan,

我都係住寶林。我仔仔9月升小一, 佢個級都有同學重讀K3, 因為12月出世。但我個人覺得K1或K2重讀好過K3的, 不過你現在都冇得返轉頭了。若你仔仔決定重讀K3, 你就不可做任可小一大抽獎的安排, 因為小朋友只 ...
謝峻岳: 2003 年 11 月 7 日英文名 : Everest (Mount Everest)出世 : kg 3.345幼稚園-保良局易擇峰2006 年 9月1日上午幼兒班 A
‹ 上一主題|下一主題