用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 各位St.Cat家長, 開戰致今, 未知大家戰況如何?! 討論一 ...
樓主: beautiful_mama
go

各位St.Cat家長, 開戰致今, 未知大家戰況如何?! 討論一下?? [複製鏈接]

我囡囡剛收到st cat和銅鑼灣victoria 的k1, 應該怎樣選擇? 個人喜歡st paul co-edu 和CKY的直資小學.
另外, DSS, Raimondi, KTS, GT, True light, TSL, SFA 是什麼學校? 越看越不明白.....麻煩翻譯, 謝謝

thanks

點解我見親DGS/DBS的result都係等2nd interveiw? 係咪因為太出名, 所以無人可以一take過就pass? 定佢地好少收ST.cat的畢業生? 但我去左KV那邊看, 情況都差不多....點解呢?

原來如此, 唔怪得知啦~多謝你
另外, 我想問ST CAT的家長, 你覺得這間學校有咩優勝的地方呢? 缺點又係咩呢? 多多指教, 事關我個囡係下年的K1中英班的學生......

原帖由 Derek_Mum 於 09-12-5 02:04 發表
因為男、女拔都要2nd interveiw,而佢地都係十二月中先出result,並唔關間學校係咪好出名事。
‹ 上一主題|下一主題