用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 07年入讀寶血k1的媽媽
樓主: queenie80
go

07年入讀寶血k1的媽媽 [複製鏈接]

Re: 07年入讀寶血k1的媽媽

頭先打電話去想轉上午班, 寶血話~~因為人多, 所以抽籤下; 部份小朋友就去左下午班.
想轉就寫信申請, 不過唔包一定得.
真係 15/16, 可能唔交留位費 :tongue:

請問 寶血小學 係 英文/中文小學

http://www.pbk.edu.hk/html/main10/main10Frameset.htm
寶血仲繼續接受報名, 睇黎佢仲未爆~~仲有位.
相信4號interview嘅小朋友都應該收左大部份嘞

hkcindy 寫道:
head..

係囉.. 我睇到都有d奇怪.

收到信if 唔收or waiting既mami, 入黎講下啦  

可能冇     

你仲未收到, 有d危~~~
聖大即係邊間

interview當日, 我囝囝~~淨係顧住自己玩車仔. 完全唔理位老師. 心諗唔得多 估唔到又得....
我諗適齡兒童可能真係小得可憐

我想問, 如果 聖公會 & 靈糧堂 & 寶血都收~~
大家會選邊間   

mamay 寫道:
Head,
I did not apply SHK as I don't like this school in the sense that they are not transparent.  They did not put any information in their website and still using the old method to receive application.

I will attend Ling Liang church interview and I will let my son to make the decision......which school he likes the most.

My son will attend LLC interview on 11/11/06
不過~~~我真係唔鍾意返下午班

9:45am
頭先即時fax封信俾甘修女, 話想改上午
估唔到唔夠15mins甘修女就打電話俾我
態度真係very good
不過~~甘修女話唔可以promise一定轉到.....
話~~照今年情況, 要求轉嘅都轉哂.
真係 15/16

mamay 寫道:
head,
What time for LLC interview?  Mine is 11:00am.
But honestly specking, I like PRecious Blood more and hope my son can go to Precious Blood primary school........

AugSun 寫道:
我想知有沒有人o吾收? 又有沒有人收了不交留位費呢

我可能唔交留位費, 要讀下午班~~
我相信下年好多幼稚園都仲有位 :tongue:

我都仲 15/16
我真係好唔鍾意返下午, 又幾喜歡間學校
其實唔係 600蚊留位費問題...係~~
開學前仲有三兩個活, 又要去參加; 又有其他開學前準備..
如果到 07年9月至話無得轉喎~~~仲鬼頭赤 & 白忙一輪

mamay 寫道:
shala,
Still 15,16
but I will register PB......actually I may register both.............

我諗都係算喇
我最怕麻煩 & 白忙

仲有一個大問題~~
搭校車竟然要早個幾鐘上車, 一日要浪費3個小時搭車

sammili 寫道:
mamay,
係呀!我女讀緊NC班呀~咁橋

head,
我仔之前都係下午轉上午,唔洗等到出年9月先知ga,總之過左註冊日幾日左右,佢地就知你轉唔轉到,我果年就係自己打電話去問,日日都打,你下星期試吓打去問la

香港仔呀
hkcindy 寫道:
head..

妳住邊呀? 我住柴灣都係8點上車, 早45分鐘ok啦~

sammili..

日日打去問.. 會唔會煩親佢地呀 ....       我都好心急想知轉唔轉到呀     

shala 寫道:
mamay,

in 完LLC,都O.K,時間唔係太長,不過比我感覺幾hardsell

喺課室我見佢哋將啲雜物擺到好高,好似幾危險

我諗我未必會考慮LLC

咁你呢你有冇in到? :

我剛剛今早in完, 又唔覺得hardsell喎~~
的確校舍不及寶血, 但係校長/老師~~
兩間都是非常好, 又好nice.....
比 聖公會好好多喇~~
‹ 上一主題|下一主題