用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

原帖由 twu_hk 於 10-2-10 00:17 發表
死火啦, MATHS落C了, 因為測驗時D圖案同平衡圖錯晒,英作B-, 真係要再努力D。

亞女今次比上次進步, 英文升返B+, 其它主科A同A-, 但因今次睇得緊(請假同佢溫)下次請唔到假可能會......

原帖由 fatgoat 於 10-2-10 13:10 發表
是不是在瑪利曼,在小三便要開始催告,如果唔係,就不能在小四時入精英班?

據我所知無精英班WOR.....

原帖由 twu_hk 於 10-2-22 13:35 發表
祝大家
讀書不是求分數, 不過考試冇難度, 科科攞A實做到!

新年留港消費, 都係去下OP, 食下BUFFET.

今個星期日有邊個去OP?  初初老公話要出TRIP, 所以冇報佢, 而家又去得, 我叫佢自己入去join我地得唔得? ...

我會去, 自己入去應該無問題, 但LUNCH 就要自己搗掂, 或問下PTA 可唔可以加lunch for your hubby?

原帖由 carlily 於 10-2-24 16:53 發表

.. 岩岩問左.. 未做完.. ONLY 做左一半
BTW... 我女話有指定既圖書.. 我想知係唔係.. 因為佢話有一本一直都借唔到,....THANKS

都岩岩問左...耍指定書做三篇讀後感想, 字數不限, 今個星期五交, 我地都係有一本到上星期日才於public library訂取, 而家亞女睇梗....佢仲話D report要scan 埋封面交????

原帖由 bbqueen 於 10-3-8 23:01 發表

你咁快温書 la!  最近 D maths 好似都幾深.....

都要開始架啦! 仲有一個多星期就要測驗!

原帖由 bbqueen 於 10-3-9 18:42 發表

我都收到, 點解今年要特登 send sms 提我哋 ge?

之前出過通告, 這是今年新增的服務,提醒家長重要事項!新年仲好似收過祝賀SMS....

原帖由 bbqueen 於 10-3-10 20:47 發表

我都以為係!

我女話3月15日開始考......Oral 呀!!!中英普.....

原帖由 bbqueen 於 10-3-22 17:35 發表

亞囡話 maths 都唔難 wor, 你哋囡囡有冇講咩 ar?  今日你哋會温邊幾科 ar?

我女話佢唔識兩題, 是 時鐘TIMETABLE個部份, 其他都容易!今日未開始, 都應該無時間再溫書!!!

原帖由 bbqueen 於 10-3-22 17:35 發表

亞囡話 maths 都唔難 wor, 你哋囡囡有冇講咩 ar?  今日你哋會温邊幾科 ar?

岩岩同亞女溫完LIT., 係成個故事問細節....上星期同佢溫左一陣, 佢都仲記得一的...中文同英文都無mud得點讀...靠自己....

原帖由 bbqueen 於 10-3-23 17:35 發表

今次 test 駛唔駛寫一定要潦草 ar ?

亞女話今次寫唔寫都OK, 下次開始就一定耍寫潦草!

原帖由 twu_hk 於 10-3-24 09:18 發表
maths 出左成績, 得6X, 但因有人冇返所以冇派卷回家.  同上次一樣, 又係錯 TIMES 同 d 圖線表.  今次又攞C.

LIT 課 The Kings & the Birds 好多課, 係咪全部測晒? 我都未溫.  今次真係考佢平時功了.  祝佢好 ...

我女D班老師話下星期一派Maths....
佢話Maths有點點難但今天英文就淺到死?!!!

原帖由 twu_hk 於 10-3-24 09:18 發表
maths 出左成績, 得6X, 但因有人冇返所以冇派卷回家.  同上次一樣, 又係錯 TIMES 同 d 圖線表.  今次又攞C.

LIT 課 The Kings & the Birds 好多課, 係咪全部測晒? 我都未溫.  今次真係考佢平時功了.  祝佢好 ...

Yes, The Kings & the Birds考哂四個chapters...有排記!!

原帖由 carlily 於 10-3-25 23:50 發表

好多人羅滿分.. 甘勁...... !!!! 我地班.. 咩都未派....唉...

Really? 真係勁! 大家下星期GS 豬流感點溫?

原帖由 carlily 於 10-3-26 15:52 發表
岩岩打左比個女... 佢話lit 都有少少深... btw.. 佢又有唔識啦.. 仲懶我無叫佢溫 ws... 佢唔識個parts 係...有一句野.. 要你寫番個形容詞個個 section.. 唉.. 突然好down...........................唉,,,,,,,,,,,,, ...

但係...我女話淺, 佢話15分鐘已做哂....剩番D時間用來check.... 唔駛今down..... 可能無事呢?

各位, 我岩岩向Yahoo News copy 哂2-3月有關swine flu D news (中文), 但係個D我自己覺得重要個D,  想要copy 立就PM 我!!!!

原帖由 carlily 於 10-3-26 16:14 發表

唉.. 上次已經咩左.. 今次又咩.. 我諗,,,,, 我會想.. "打死佢".. KAKAKKAKAK

SWINE FLU .. 唔係 ONLY 2 月咋咩.. ??

頭先打俾佢話2, 3 月!

原帖由 bbqueen 於 10-3-26 22:37 發表

我仲未揾 ar......可以 pm 埋比我, 唔該晒!

我女又話淺 wor, 佢仲話 10 鐘做哂, 排次序識哂 tim...

Pls check PM.
SamMom

原帖由 twu_hk 於 10-3-28 23:52 發表
呢度睇到2月同3月份SWINE FLU NEWS, 睇下有冇用:

http://www.swineflunews.org/hongkong/date/2010/02/

http://www.swineflunews.org/hongkong/date/2010/03/

Thanks... This is great! Because in Eng. ma..

原帖由 carlily 於 10-3-29 15:39 發表
終於都派左卷.. .. 我女話派左 LIT / ENG/ CHI ..
平均都係同上次差唔多...  係 LIT好左.. 上次.. 60頭.. 而今次都有 7X...  . BTW 我最意外係.. 佢同我講... 佢覺得成績好似差左.. 下次要比多D 心機溫習.. 聽到..  ...

仲有PTH呀!我女Lit, Eng & PTH 都進步左,中文就差左少少6X,佢話錯得最多是重組句子,仲話都係自己無做多D
exerices! GOOD!開始自己識諗!

仲有一科常識!大家努力!!!!!

原帖由 bbqueen 於 10-3-29 18:10 發表

你哋咁快派晒 ge! so far, 剩係知道 maths test 咋!  其他科要等放完假至派 wor, 亞囡話係因為 3C 好多人冇番, 冇考到, 所以, 要等埋佢哋 .....

Yes, 我女話明天派埋Maths!  G.S. 亞女都溫得7788, 收二了, 真系辛苦.... 我話我呀!!

原帖由 bbqueen 於 10-3-29 20:10 發表

亞囡科科都進步咗, 辛苦.都抵 la!  我哋仲要继續努力 ar!

Thanks BBqueen.... 可以抖兩個月啦!
‹ 上一主題|下一主題