用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 [華夏盃]
樓主: ahpaahmi
go

[華夏盃] [複製鏈接]

原帖由 kittylam 於 10-1-11 11:52 發表
比賽成績將於2010 年1 月13 日由比賽網頁http://hxcup.hkmo.com.hk 公佈。

好似1月25號前先公佈呢...

我地咩都冇學過/做過, 只係比呀仔玩下, 佢都話有5-6題要撞答案。TOTAL 20題。

PS...我地P1

原帖由 beryl88318 於 10-1-13 10:46 發表
仲要等到25號才知結果. 你地心急嗎?

唔會...因為冇EXPECTATION

我仔仔都有P1 - 一等獎呀! 今朝仲睇唔到, 以為冇份, 點知個FD話見到我仔個名先睇到咋.... 我真係大頭蝦...

原帖由 kittylam 於 10-1-25 14:21 發表

你唔系大頭蝦,我今朝都睇唔到,佢個網頁有bug,我老公send左email比佢,佢現在修正翻,早上你直接按p1條link去左p2,你按p1看見的是p2的賽果。

哈哈, 咁攪笑? 我地之前未學過, 所以冇大期望, 睇完就算...

仔仔個名排第十個喎...係咪之後仲有決賽架?

原帖由 kittylam 於 10-1-27 00:07 發表

小一總人數399你仔仔排21,好叻咖啦冇學過都贏左好多人!

呀....佢好彩je.... 我唸出呢個list, 每個等級既排名, 應該唔會有分別架....應該排名不分先後...

我尋日都有問過佢地, 佢話
1. 三月份會頒証書
2. 一等獎係參賽人數既6%, 二等係12%, 三等係16%, 所以全體參賽人數大約有3x%既人得獎
3. 去決賽係特/一/二/三都可以去深圳比賽, 即日來回。(不過我冇問幾多錢)
4. 如決賽又可以得獎的話, 就可以參加總決賽。

報告完畢!

原帖由 claudiaho 於 10-1-27 13:56 發表
資料好詳盡呀, 唔該哂 !

不過都好似聽聞過話都幾貴, 又要睇吓我家小姐同少爺時間可唔可行, 到時睇吓點囉 !

我之前果晚都要同爸爸拍拖睇big 4演唱會 唔知得唔得閒同佢上大陸喎!
(仲有唔知幾錢都係一個main concern!!!!)

原帖由 kittylam 於 10-1-27 14:14 發表

佢的報名表格有寫排名辦法的,呢個數咪小一都有成千人去比賽

呀....我一d都冇留意喎...
不過我上次都有打比個fd, 佢又係小一, 但係我地d課室分開得好遠, 都冇辦法搵到佢, 咁我地都估應該有好多班小一呢....(我係bc, 但佢要落到下面)

原帖由 VeryHappyMum 於 10-2-2 21:23 發表

你就好啦,我買唔到飛呀,.... 嗚嗚....

big 4應該係3月11號睇, 4月3應該係睇eason 呢期太多正野睇, 冇得理d細路添

原帖由 Mrs.Yellow 於 10-2-9 13:39 發表
thank you ch and fulltimemom.

今日收到信啦, 今年都係880蚊一位喎....

mrs. yellow,
你會去嗎?

我同爸爸傾完, 都係唔去啦。希望決定去既bk友"s小朋友可以獲得好成績!

原帖由 Mrs.Yellow 於 10-2-26 11:34 發表

Silvia,

今日至睇到你問我野.... 之前我都很有興趣去玩吓的,不過看過樓上的message都驚驚地,同埋好懷疑比賽的認受性,怕用左D時間同金錢去得到D無人承認的證書or獎狀。
(請大家都比D意見)

其實我覺得之前個賽前培訓班教 ...

我尋日同d朋友傾開, 仍地話其他比賽都係咁上下價錢喎, 叫我當同佢join個day tour, 見識下囉。而家又攪到我十五十六(因為其中一個朋友係數學老師黎架)
但我仔之前冇上過培訓班, 又未學過, 睇黎都係陪跑居多...哈哈哈!

原帖由 雪文 於 10-4-21 13:00 發表
請問有無人參加咗今個星期日港澳盃 ?

我地都會去呀, 我見有英文卷, 就再報下比個仔試下。

我仔話有兩題撞喎, 佢話呢次難過華夏杯初賽, 而且冇人解題。好彩我地要埋英文, 否則真係仲多題唔識呀!

不過poly今日真係勁亂, 好多家長都發哂脾氣大鬧。放仔時竟然冇staff安排點放, 成班家長去哂個出口, 左到出唔到0黎。我見有個小妹妹嚇到喊, 成班大人圍住哂又見唔到家人...唉...出年都係咪攪我....
‹ 上一主題|下一主題