用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Did anyone got 崇真小學qualified letter?
樓主: 2ma2
go

Did anyone got 崇真小學qualified letter? [複製鏈接]

原帖由 chickenwing2006 於 11-9-30 13:24 發表
我都係本校生 ..... 好緊張呀, 幾時先有 result 呀

我記得之前好似係直接放結果係校內生個書包度架, 之後好似再寄。不過今年有冇唔同就唔知啦。但我當年冇考, 都係聽其他家長講。

btw, 上年真係有校內生考唔到呢...鄧你地緊張呀!

祝你地成功啦!

原帖由 baba987 於 11-10-6 14:42 發表
我叫咗工人落咗五次樓都仲未收到信! 緊張到暈呀!

工人落樓落到暈似d....

原帖由 baba987 於 11-10-6 16:01 發表
我叫工人係第七次撿查信箱後,終於有發現啦!收咗佢國際班:)
可以鬆一囗氣啦!

希望大家陸續有好消息啦!加油!

恭喜哂
(飲返杯慶祝下先!)

原帖由 baba987 於 11-10-6 17:35 發表
係呀!蕭阿姨!我係靚太太呀!記得我嗎?我用咗第二個名吖!
我都想慶祝下!因為仔仔細仔已經好叻仔架啦!

呵呵...當然記得啦! 我仲以為你失左蹤添。(我仲以為呢個LOGIN係爸爸)...哈哈哈!

今個星期六會返學校嗎? 我到時朝早會返去, 羅返隻懇親會碟呀! 睇下到時有冇機會見到面呀!

原帖由 baba987 於 11-10-6 20:31 發表
其實真係佢爸爸用開架!不過我貪方便用咗佢 account 咋!

我星期六我要去另外一間interview 所以來唔到呀!
你地玩得開心啲呀!
你可唔可以pm我你電話呀!我跌咗個無back up嘅電話,所以無晒啲電話呀!

...

我PM左你啦。預祝你小朋友順順利利呀! 係呢, 會唔會考下我地果間小學呀?

原帖由 baba987 於 11-10-6 23:10 發表
Thank you!
你果間學校我唔敢考呀,因為超多人考3800人!
我選幾間港島學校呀!
不過撞埋一堆間間無得掉,所以我會明日再打去附近個間再問下掉時間問題!

...

goodluck! 今年又係同上年一樣, 間間都係同一樣係第二個禮拜。

原帖由 baba987 於 11-10-7 13:52 發表
好學校係特別多人選架!特別你果間呀!
講個好消息比你知呀!今朝我另一間second in嘅school比我改1100hrs interview ar!
今我可以in RC 1000hrs, but st Stephen 亦柱in 1030hrs 你話我好唔好搏去埋呀?
但就會遲到羅!

...

盡去啦, 不過最主要睇小朋友狀態, 希望你地順利呀! 等你好消息!

原帖由 chickenwing2006 於 11-10-8 05:34 發表
蕭亞姨, 你好呀 !!!

我到今日都未收到信 ..... 睇黎都係跌入 "失樂園" 居多

不過唔緊要啦 .... 呢 2 日仲有得 in , 希望天日我個信箱會收到一封取錄既信啦

...

頭先見到你都唔記得問你收到信未添! 希望你可以盡快收到好消息啦! good luck!

原帖由 chickenwing2006 於 11-10-8 05:37 發表
蕭亞姨,

實考啦 .... 我估有好多 tt 小朋友都會考, 我係 sunday pm 呀 , 希望小囡有好表現啦 !!!

你囡開學個幾月 ok 嗎 ? 不過有哥哥帶住實定好多啦
...

預祝你呀女成功先!

呀女開學ok, 但中文就要幫幫佢。其他時間佢係學校表現都唔錯, 又做班長又入校隊。但最攪笑係佢死都唔係會小息同人用中文傾計, 係都要用英文。好彩近來識到班明珠台, 咁小息先至有人同佢玩。

至於呀哥....佢開學前已經講明唔會照顧佢, 佢話要個妹學識獨立, 自己認識新朋友喎....所以有呀哥 = 冇呀哥, 算把啦...
‹ 上一主題|下一主題