用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真面試,唉!
樓主: 最緊要健康
go

崇真面試,唉! [複製鏈接]

原帖由 himuimui 於 11-10-24 12:52 發表
If you want to keep him happy, you can go a bit earlier and play 10-15 min in playground eg.slide. haha

呢個未必喎...一陣小朋友唔夠喉, 唔肯入去in仲 大獲呀! 可以預早睇下地方, 同小朋友講 in 完先玩, 可能會好d。

原帖由 angel511 於 11-11-3 15:46 發表
真係睇唔過眼:

其實祟真不知幾關心家長, 出面全部都是星期六或星期五面試, 祟真就正正平日.
(一)因為是想大家不用請假去面試.
(二)因為星期六大多數都要學嘢或family day.
(三)祟真講到明十四天就有消息..(working ...

嘩, 好鐘意你個POST呀!

兩歲人仔考到D咩呀? 如果唔係主要考佢, 咁各位又覺得佢會係考咩呢?

係10月果期學前教育我女接受訪問, 我都有講崇真面試要留意D乜, 有興趣就自己搵黎睇下啦。

睇到某d家長話星期六崇真唔in係因為課外活動, 要"搵錢"唔犧牲得。

但呢d人知d唔知d, 係度亂up。星期六早上係英語加油站同埋普通話生活坊係免費架! 而且仲可以open比其他同區小朋友申請讀, 唔一定要讀崇真先得架!

人報你又報, 報前唔做下research interview要幾點/要幾錢, 報名時又話人收50貴, 要比好d service你。唔該啦, 人地係教育界, 唔係做緊服務業呀! 比時間你係夜晚, 又嘈嘈閉, 唔鐘意咪唔好去囉, 又唔捨得果50蚊, "咁夜"都要去。

上門同你interview好唔好?!

注意: 請勿對號入座!

原帖由 TTK2011 於 11-11-8 15:39 發表
一星期只有一日教普通話&英文,仲要只係十五分鐘,有幾抵呀....最低只係扣埋學券學費只係三百二蚊,如果冇學券你哋會唔會爭住讀同係到爭論!

我仔以前係每月學費1860果陣就讀架啦, 冇學卷, 我都爭住讀喎, 你唔好以為冇先得架! 做人唔好咁井底蛙啦。

主流係日日都有15分鐘英文, 一星期兩日普通話。知少少扮代表咪你呢d人囉, 做哂research先串人啦呀新國民。

原帖由 TTK2011 於 11-11-8 16:03 發表
但係請問你知唔知這學校出錯信呢?原本我唔相信,但係一次又一次出錯,原本收變咗唔收,要打電問學校問清楚,佢先話出錯信,以前d人話崇真行政好亂,我唔信,但係當我真係去見崇真依間學校,簡值失望到極點...,如果崇真冇學券睇o ...

敢問你人工有幾多? 有冇試過出錯呢? 你係聖人定係人?

你答得到以上問題, 就可以答返自己提出既問題。

原帖由 TTK2011 於 11-11-8 16:21 發表
哈哈!咁你認同曾經有依d事發 生過la.....
..

認同 / 認為係兩樣野, 字眼相唔多, 但意思係兩回事。你攪清楚先講, 唔該。

再者, 有冇咁既事發生個都唔關我事, 同埋我相信學校做錯野之後都會同受影響家長道歉。但係過左咁耐既事你仲提, 唔知你係咪當事人呢? 如果係就咪鬼讀啦。

但如果當事人唔係你, 咁又關你咩事? 人地話"混亂", 你又跟住話人地"混亂", 有冇件咁既事都唔知, 真定假, 上網聽返黎又有冇求証過? 之後係度散播謠言...

原帖由 jlbb1 於 11-11-9 01:16 發表
使唔使0甘勞氣呀...係討論區, 每個人都有權講自己既睇法...唔係一定名校冇缺點架.....

下? 我咁係好勞氣咩? 我冇話唔比人講自己睇法喎, 我都有權講我自己睇法呀, 你唔係唔比呀? 如果你咁都覺得我"勞氣", 咁你一定好"小器", 咁你睇呢d討論區好易嘔血架喎

再者, 我唔覺崇真係名校, 我亦唔覺得佢冇缺點, 做咩抺黑我? 莫非你習慣性鐘意"抺黑"人既? (請你quote返我任何一句話崇真係"名校", "冇缺點"既文章出黎先啦)

原帖由 TTK2011 於 11-11-9 12:45 發表
哈!講乜嘢都冇用...最好send e-mail 問校長,記住留電話...校長實會回覆....
..校長 e-mail:[email protected]

莫非校長話過你聽? 我就冇你咁得閒呀...哈哈哈

原帖由 TTK2011 於 11-11-9 13:51 發表
講咁多仲乜呀,你哋留番啖氣等崇真收唔收你小朋友嘅信la...
上得來討論區係咁架la....
有本事未鬼上來睇呀......
..

咁又係, 你上得黎都預左有人質疑你, 你d post水份咁重....
‹ 上一主題|下一主題