用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問學琴收費
go

請問學琴收費 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 yokilo 於 10-6-2 12:58 發表

hello~ 老師冇理由得4級樂理0架WO 要5級以上0既樂理先可以考六級以上我琴WO

學BEGINNER 學3個月 個人覺得太快了!!因為只得5歲...我的學生一般6-9個月(6歲以下初級) 比佢地學多D歌仔...練好D手拍力度 等佢地掌握0 ...

學3個月Beginner升Grade 1 唔係正常速度嗎?不過睇吓彈咗幾多歌仔啦!
學費嚟講就好似係貴咗D,除非佢教得好好啦!

醒目開學勳章

原帖由 bbAvalon 於 10-6-2 17:17 發表
我個仔學咗3 個月, Miss 經己教咗佢彈" 輕鬆學鋼琴 book 1"全本, "Step by Step book 1"全本, 同埋 "A Dozen A day book 1" 一部份...所以個Miss 話可以開始學grade 1 o既書 ("step by step book 2" and "Easiest Pi ...

新開嘅書都係初級書!
未學1級書就收1級學費,有冇搞錯!

醒目開學勳章

阿仔個老師怪怪地:初級$250/45mins,學咗8個月收3級學費$300/45mins,一直學到上年考完5級都冇加過學費,4月尾先話收7級$450/hour,計落我賺咗好多!

醒目開學勳章

原帖由 bbAvalon 於 10-6-4 11:38 發表
Do you mean already to grade 3 books after learning 8 months?

學緊grade 4 books,3,4,5級學費係一樣嘅!

醒目開學勳章

原帖由 恐龍仔mama 於 10-6-4 21:46 發表

請問你的老師教得好嗎?教邊一區?她有什麼資歷?

因我正要為小兒尋找老師,謝謝!

Check PM,please

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-6-4 22:55 發表

hihi

我八掛 , 可以 pm 埋比我

你仔仔聽日大日子 , 緊張嗎 ???

收到比賽証未 ???

hi,
都唔算大日子呀!冇壓力,只係去見識吓姐,你知我點諗架;今日去面試係黃教授見,見倒D大人物緊張D!
昨天收到了27/6天水圍城,你係咪28號呀?
你八卦我個PM,我原封PM俾你!

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-6-5 20:54 發表

嘩....

係呀 , 我女 28 號:loveliness:
你揀天水圍 ???

好呀 , 等你 pm

28號係Monday嚟喎?

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-6-5 21:05 發表

係呀 , 仲要下午

好彩....因為考完試 ,
已經開始放早 , 所以冇影響 , 唔洗請假