用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方樂趣 (對衡道) FUNFUL Kindergarten
go

方方樂趣 (對衡道) FUNFUL Kindergarten [複製鏈接]

有無08年8月開學既bb係讀方方樂趣(對衡道)N1架? 一起分享吓!

Anyone joining Funful in coming Aug? Let's share.

Thanks.

[ 本文章最後由 lizlsman 於 08-6-29 14:59 編輯 ]
   1    0    0    0

係呀, 對衡道方方有N1班架, 係全日班; 如果讀半日就要讀太子道o個邊...我已經報名了及交了留位費, 6月就去做校服...

kc_01k & cherrypun1025

你地bb都係讀k1, 咁讀中英班還是國際班呢?

kc_01k,

係呀, 我個仔8月剛剛兩歲, 因為我要返工, 平時我媽咪湊,但係我個仔太naughty喇, 我怕我媽咪湊唔惦, 所以無法啦... 希望學校既環境可以令佢乖d...

SHERMEN,

My son will go to Kowloon Tong Funful N1 in coming Aug.

好似每個學期要交$1400雜費...

原文章由 CP916 於 08-5-23 14:12 發表
我的BB07年1月出生,十分頑皮,為免減輕婆婆辛苦, 亦都打算比他讀愉景方方明牟N1全日班, 請問方方會否有很多什費等需要支出呢?

回覆 #1 annalaumw 的文章

你兒子現在是讀方方小學嗎?

聽到你對方方既讚賞, 我都好放心讓小兒在方方讀書....

回覆 #3 CP916 的文章

係呀,真係唔平, 不過沒法啦, 如果係好, 都沒所謂lu....

回覆 #2 elizatyy 的文章

Hi Elizatyy,

請問你是指外面還是裡面呢? 對衡道方方既外面真係幾殘, 不過我真係唔知裡面係點...我都無機會參觀過裡面, 只係參觀過近門口既reception位置...

回覆 #2 kc_01k 的文章

Hi Kc_01k,

你參選了成間對衡道校舍嗎? 真係好... 我都想睇睇, 唔知6月時去做校服可唔可以順便參觀下呢....

我諗對衡道呢邊今年唔會有好多學生...好似都無乜人join我地呢個主題....

回覆 #5 easybring 的文章

方方幾時報名都可以架! 都唔滿! 同其他出名既九龍塘幼稚園唔同, 無咁多人爭!

全日學費是HK$4800
雜費半年好似是HK$1400.

我6月14日去方方做校服, 你地幾時去呀?

Hi Quentin0227,

My son is going to Durham Road's Funful for whole day N1 classes in coming August.

原文章由 Quentin0227 於 08-6-16 23:15 發表
lizlsman,

Which campus are your child going to study? My son is in Prince Edward Campus Nursery class now.

Hi 所有將會讀或讀緊方方既媽媽,

有無update呀? 我已經交了學費, 買了校服...

我個仔好痴身, 我真係好擔心佢唔適應返學, 從佢平時既表現, 我想佢一定係喊得最耐o個個... 而且佢又要搭校車... 一想起佢喊到好淒涼既樣, 我就心痛...

我其實都唔知方方好唔好, 不過我唔想三心兩意喇, 都交左錢, 就讓個仔好好地係方方度讀啦...至少讀一年啦...

我黎緊既8月都會報吓09年k1既幼稚園...做定backup都好...

你地呢? Any Comment?

你好, 我都係呀! 今日閞學, 去了一小時, 好多人, 所以有d混亂, 不過我地陪住仔仔, 佢就一d都唔驚, 但係我肯定佢下星期就會好喊, 好可憐了... 因為兩歲始終係细, 而且我個仔平時都好痴身, 所以真係好擔心! 我仔仔係silver班, 你仔仔呢?

原文章由 samuelkkm 於 08-8-6 17:04 發表
Hi , my 仔仔都係今年讀n1(方方 對衡道), my and my wife so worried him to 適應 the school environment and teacher.

唉, 我睇到你地既回應, 我真係覺得好煩惱, 唔知點算, 我個仔尋日放學之後, 有少少發燒, 我真係好唔開心...

我唔係好有錢, 但係我都好願意攞$4800+車費$780一個月出黎俾個仔讀書, 但係間學校咁, 真係一d都唔worth...

但係個仔又係度適應緊間學校...

唉, 好煩...
‹ 上一主題|下一主題