用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2007聖心K1(菠蘿組)聚集
go

2007聖心K1(菠蘿組)聚集 [複製鏈接]

係呀.....明日要穿運動服

我阿囡"蘊懿"波羅a組.........

手冊應該係老師裡頭,可能手冊貼學生相

大家好,
其實我想知道一下學校課室室溫係點呀?......比較熱or比較冷.....有冇家長知 道?

各位媽媽,

有冇知道他們在學校有咩做阿........我問我個女佢都話無野做...

大家好,

近來大家係唔係好忙啦....無咩留言......

我最近在手冊處寫比老師叫佢打電話比我....讓我了解一下阿囡係學攪咩東東......老師在星期二中午致電回覆.....手巾唔見左...要比錢買另一條...."問老師現有咩教...佢話好多野做...帶班小朋友去唔閣略"玩遊戲" "唱歌" "學英文"  現食茶點時間10:50am....老師亦評價小女 "好大汗"老師會同佢抺汗,唱歌時好大聲(好鍾意唱歌)....但排隊有時候會唔正經(跳跳行,手仔唔收埋)...大致上小女都okay....我阿女都好喜歡返學....無咩唔開心...如你地都想了解自己小朋友情況....可以寫手冊叫老師有時間致電給你們傾傾

火龍果,

陳老師佢地係學校用"大size課本教導小朋友"致於書包果兩本好少用的......佢地已教了"A" "B".....係學校又有做"連線"學習....
我自己諗其可以唔使帶書都OKAY

Namson,

我之前都睇到.....唉!!!有一些媽媽真係......我個囡由開學至今每一天都鍾意返學....有一天係學校門口見到陳老師,我阿囡即該飛跑到陳老師到添...真係感受唔到網友在網上所講的事情...其實每個媽媽都好渴望老師緊張自己的小朋友...在學前班時讀的係ywca隆亨,我阿女一樣哭了兩個月又講著"唔返學"..起初的時候都會懷疑學校..到最後經過一段時間和溝通先發覺自己係多疑......小朋友學習返學始終都是起步階段....返學係學規佢和服從....所以比活潑小朋友可能都會難適應.........我係bk其他地方....見到一些負面topic講聖幼 有些家長真奇怪....

大家好,

艾呀!11月又放兩日假期,真係多假放.......
我想問下大家有冇同你地小朋友放學後溫習....已我所知教左ABC同埋學左點寫添......但我每一日都無理呀....係唔係時候倍佢溫習下啦.....?

大家好,

請問一隻水杯要幾多錢?阿囡係屋企打爛左 .....
仲有不用太緊張學校病毒,如果要病都應發病....唔駛唔返學...注意個人衛生就okay啦,食多些維他命c東西,增強低抗力......阿囡都曾經有過"手足口病"

$10蚊一隻杯

等我統計一下有幾多小朋友無返學啦

個人認為今日先係最乾淨,嬸嬸老師已有加強清潔意外識加埋又少小朋友返學.....今日係學校玩得更加放心

火龍果

唔好咁唔開心,的的確幾辛苦阿!我阿囡歲半至兩歲連睇十次醫生都唔未好返(只係傷風咳)當時真係好擔心......三至四去睇一次...簡直精神虐殺.......要喂藥,又咳又嘔......食藥後又出汗.....唔返學又唔得(返育嬰園無人湊)......個心不知幾難受.....不過時間過大個女左就會好些(同細菌大多幾場仗,有經驗現病睇一至兩次醫生就okay)
你阿囡會好快返....唔好太擔心

近日好涼呀.....大家小心添多件衫....

有冇人知女孩子冬季校服係唔係一樣穿白色蔑子呢?

大家好,

一蚊一個英文字...我覺得貴阿.....我仍未啟動電腦比我個女玩....我怕佢上隱....咁快就係電腦得樂趣....真係奧腦

大家好,

近排小朋友應該多些功課......寫字就唔算....我諗係認字啦...你們有冇部他做功課.....我放工返到屋企...無午睡就7,8點就訓覺啦,睇睇他功課無得教就訓左羅......你地點呀.....小朋友okay嗎天冷有冇溜鼻涕呢? .....今日遲左出門口....見到其他同學仔"唔記得叫咩名"只記得細細粒戴眼鏡好可愛... "x怡"

昨日回家,阿女收到一份禮物係陳彥桐小朋友送的.....多謝陳小朋友...祝生日快樂, 身體健康,學業進步, 陳媽媽真有心思

謝謝

蘊懿媽媽上

白雪公主禮品包....我阿女都收到啦.....係因陳老師今日last day所以送給小朋友啦.......我個女好鍾意陳老師......真係有點唔舍得啦... .....大家的小朋友讀了一年....大家有冇咩特別睇法....

我見阿囡都好開心得(每天返學)....學校學的野好似好少..特別係英文真係唔多講....中文比較多......
‹ 上一主題|下一主題