用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1 家長 Part 2
樓主: zzzlam
go

創價 2008-K1 家長 Part 2 [複製鏈接]

我okay呀!

原帖由 cheuklokmom 於 09-4-2 14:34 發表
chy1015 & muichujamie,

At home party confirm 比我地改 banana cake + 椰撻
我諗你地都冇所謂 la !!
我估zzzlam 可能out of town 所以冇 reply.  因她之前提過會去旅行, 但冇話幾時去.  

...

你地就好啦!呀女不突止唔洗表演,我地仲要無得去tim~~ cheque都彈返比我!
你地玩得開心D喇!

原帖由 cps113 於 09-4-2 23:38 發表
我都係入圍參加----開幕表演

oh....而家look look下先見到你個message.... 不過今日我唔得閑接女放學,所以點都係pass 唔到個message比佢,唯有等佢上黎reply!
係呀!有個新同學,不過我好似聽到我個女話叫伍詠意,唔知佢聽錯定我聽錯呢!

原帖由 chy1015 於 09-4-2 13:52 發表

muichujamie,
你係咪接女校車嫁 ? 竣竣係咪同車12A ? 你試下交紙仔俾竣竣叫佢mami 联絡你 ?? 多d人去好玩d ma.

See if you are on the list for the easter egg hunt?
http://www.ddeck.com.hk/edm/easter11pre.html

原帖由 chy1015 於 09-4-3 13:01 發表

唔緊要lar,唯有下次有機會再同zzzlam約過lor.
個新同學名係咁上吓lar --我都係聽巧研講jar.

cheuklokmom & muichujamie,
剛想phone cheuklokmom 有無問過 at home pastry 駛唔駛帶圍裙,(因為ywca 係 ...

去呀!我地11號一齊去啦!
我有個friend都帶埋2個囡囡一齊去呀!

原帖由 chy1015 於 09-4-3 14:09 發表

我有呀 ! 都見到有你呀 !
咁你11/4 去唔去 ?

oh.... 睇下我地今次做cake好唔好玩,好玩就下次一齊再報過啦!
Easter Egg Hunt我會去11號果日呀!

原帖由 zzzlam 於 09-4-4 00:17 發表
啱啱係台北番黎呀,見到竣竣好多功課,同埋抽中左敬師日有得去呀^^
easter hunt 我抽中左10/4,你地有邊個都係呢日去?

cp113, pls check PM. Thanks!

原帖由 cps113 於 09-4-4 00:44 發表
easter hunt 我抽中左11/4

11.00-12.30集合點名,1點開始。

原帖由 cps113 於 09-4-6 18:39 發表

我已經check pm ,我想問吓要幾多點去到嫁?

幾好玩架!又好食!泳喬好開心架....不過我無影到做cake過程,只係影左完成之後幾個小朋友玩到顛晒!你睇下啦!
http://s266.photobucket.com/albums/ii251/fannynewhome/banana%20cake/?albumview=slideshow

原帖由 zzzlam 於 09-4-7 00:47 發表
整cake好唔好玩呀?
有冇影相呀?

當然唔係小朋友做晒,主要係大人做,細路仔就幫下手,佢地幾個都好聽話,坐定定做架!
我個女就最鐘意食,即場食左一個banana cake & 2個椰撻仔,佢地食果D係個導師示範做果D.... 而我地自己做果D就帶返屋企食!
我就鐘意食banana cake, 阿女就鐘意食椰撻仔。
都幾好玩!下次得閑再報過玩下啦!

原帖由 zzzlam 於 09-4-13 22:57 發表

睇到你地既完成品,好靚喎,冇唸過小朋友整既會咁靚囉,我以為會k哂形tim呀!
mug整完會比時間你地食埋tim架?!
有冇得攞埋番屋企呀?
係咪小朋友都under control? 會唔會攪攪陣攪下焗爐咁呀?
有冇baba一齊去呀? ...

好開心呀!congratulations!
facebook條link唔work 呀!!我好想睇下!
不如你add我啦:
[email protected]

原帖由 jk923 於 09-4-27 12:14 發表
早晨呀!頭先出幾次post都唔得?
好開心呀,穎穎得獎呀,入去睇下啦!

http://hk.myblog.yahoo.com/jamiekatharine923
下面有片睇。
http://www.facebook.com/home.php?ref=home ...

我都無!可能有D同學仔要表演果D歌仔要著動物衫掛!

原帖由 chy1015 於 09-4-28 13:45 發表

真係無喎... 唔通甩咗? 我係下午班,唔知其他下午班媽咪有無呢?

媽媽我愛您條片可以喺邊度睇到呀?
我上soka個網都搵唔到

下午班母親節唱
Pls download it here:
http://www.sendspace.com/file/19p16n

有無人可以幫下我, 我唔識點save 下午班母親節唱歌果條片呀。 [/quote]

係呀!呀女都係唱比我聽,背住個daddy唱....
佢D動作仲要大到好似同人打架咁.....

原帖由 jovababy 於 09-6-5 00:34 發表
只想提提大家日文果句發音係:
papa, Ai I Shi Te Ru

我個女唔肯唱俾爸爸聽, 淨係唱俾我聽, 搞到爸爸好傷心

你地download到下午班條生日會段片嗎?
我download左但unzip唔到個file,試左好多次都唔得,有無人可以send比我呀?!Thanks~

早幾個月,呀女都話唔升班,不過呢排又好似接受左,無再話唔升K2喇....
但我每次話你讀多兩年就要轉去第二度讀小學,佢就一定唔肯,話只係讀創價小學.......激死!

原帖由 cheuklokmom 於 09-6-10 13:18 發表
我仔都話唔想升班, 想繼讀幼兒班呀 !!  

嘩!!!我個女咁開放識得約男仔去溜冰!!haha.... 人細膽大!大D都唔知點算!!!
其實我諗住比佢學溜冰,早幾日同佢去megabox睇過D課程,可能係咁,佢咪約卓樂去溜冰囉.....

原帖由 cheuklokmom 於 09-6-11 12:57 發表
泳喬好搞笑呀 !!
尋日卓樂同我提過泳喬想約佢去溜冰, 吾知真吾真呢 ?

MegaIce有暑期班, $900/5堂,每堂45mins
不過我應該會報私人班$900/5堂,每堂30mins...而家未報呀!!!!豬流感好驚!唔敢比佢學住....遲下睇下點先。

哈哈....我個女仲咩眼金金望住你呀!!真攪笑.....

原帖由 zzzlam 於 09-6-13 00:33 發表
泳喬媽,

我都想比亞竣哥仔學溜冰呀,你睇左有咩資料呀,可唔可以share下??
泳喬成日係架校車度眼金金望住我,我同佢揮哂手佢又唔so我喎

卓樂媽,

卓樂呢期同竣竣都好friend下喎,我見佢地好多時都一齊坐校車 ...

搬去天水圍好遠呀!!
我想問下又一城大約幾$一堂?

原帖由 natalielin 於 09-6-14 04:10 發表
HI ALL,

懶左好耐冇入黎TIM~
停左課,而家同洛遙都係留係屋企多,冇咩活動比佢,暑期都唔報住LU,睇定D先,連溜冰都停左,因為洛遙個同學仔要停2個月,到8月睇下點,如果OK就比佢學返,我就去又一城學囉!

7月中我會搬去天水 ...
‹ 上一主題|下一主題