用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 P6 第一次報分試
樓主: ac
go

P6 第一次報分試 [複製鏈接]

佢班主任曾經講話如果考23x的就不要填培中第一了

原帖由 hinhin_ma 於 11-7-2 22:37 發表
....有2X人...

...除非全部都是BAND3, 真係機會好好WOR....
可憐天下父母心 :cry:

個人覺得, 就算是培正的band 3生, 並不輸蝕於他區的band 2生. 當然, 正如老師所說的考到最尾個幾個就唔好搏喇.

原帖由 hinhin_ma 於 11-7-4 14:48 發表
我估.... 原因1)其實學校因為用直屬E個條件,所以所有位都係培小, 但都有位多GE話,就會做大抽獎.....所以學校希望先收自己BAND1-2 同學, 另外有多GE位就想先收其他外校...BAND1-2....之前聽過班主任話之前有BAND3派入 ...

我都得左喇, 開心到當場喊左出黎

以自己的經驗, 金輪的校服質料係好d, 我試過去其他地方買, 但真係高低立見, 所以佢雖然貴d我都會去佢度買.

比你地嚇一嚇, 放工馬上去買書同作業先

我係旺角商務訂哂全部書, 我諗唔會無啩, 英文暑期作業要訂, 書就得6本有現貨

原帖由 tangko 於 11-7-13 11:10 發表

真係好難買,不過最後都買到。

中文在旺角商務買到,英文就要去到文風書局(亞皆老街洗衣街交界)先買到。
大家唔好遲啦,有書局話賣晒就唔再返貨啦! ...

我都去返旺角商務問, 佢有貨, 我先取英文暑期作業, 其他書佢話8月先有

請問星期六的家長會係點呀, 自從七月註冊後我一d消息都無, 我仔又無講幾時可知讀邊班, 係咪之前有一張通告架, 我乜野資料都無, 係咪我太大意唔見左呢???

原帖由 hinhin_ma 於 11-7-22 12:41 發表
請問...你地小朋友果班多唔多人轉/派左出去?? 阿女果班好似有7,8個...就上次註冊時段都見到D外校同學仔都有3-4個...可能今年收多左...
‹ 上一主題|下一主題