用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 07年入讀寶血k1的媽媽
樓主: queenie80
go

07年入讀寶血k1的媽媽 [複製鏈接]

Re: 07年入讀寶血k1的媽媽

我未收到信呀~~~ 好緊張呀     

mammy..

點解boy要去靈量堂呀

mamay,

靈量堂同聖大我都有報, 我仲報埋真光添.

靈量堂星期5 in, if 寶血收我唔去in架啦, 因為我唔like
活動教學, 怕佢上小一太辛苦.

聖大派得好, but 都係靠派彩, so if 讀寶血, 血寶小都唔錯, 已經係band1小學, 已經好滿足, 我家姐個女都係寶小升中派聖保綠, 都好好啦.

真光, 小學要比 $, so, 只係做back up傘, 出年先interview.

我仲未收到信呀 ~~~     

head..

係囉.. 我睇到都有d奇怪.

收到信if 唔收or waiting既mami, 入黎講下啦  

可能冇     

噤就一定係軒尼斯官小.

mamay 寫道:
hkcindy,
So Precious Blood primary is band 1 school?  Quite good wor.

HOw about Precious Blood Primary vs Hennessy Govt primay school?  Which one is better?

收左下午班, 都好開心呀~~~     

Charlotte_mom...

st paul's church即係邊間呀

CARORO..

我住柴灣架.

華仁同st jo 緊係好啦, but係男校.  我想軒尼斯官少多d添

真係唔知點好

mamay...

LKPF 我都係報左full day, but 我冇去到in, 最初報係因為佢派位有超過4成入到軒尼斯官小, but 見bk d mami講佢呢幾年成日轉老師, 我又覺得佢校舍環境好似ma ma (我only去交form時見到果part).  結果我冇去到in.

噤妳地點打算呀

Augsun..

我今朝都打過去問, 都係聽日交入數紙時交埋信.  so 我會聽日先交囉

今朝我老公去左交入數紙啦, 交埋申請轉上午既信, 我老公話佢係第12個下午班交野既人, 希望轉到上午班啦.

妳地點呀?  仲有邊個同我一樣.. 係收左下午要轉上午架 ?

head..

妳住邊呀? 我住柴灣都係8點上車, 早45分鐘ok啦~

sammili..

日日打去問.. 會唔會煩親佢地呀 ....       我都好心急想知轉唔轉到呀     

yeechak...

我又係住柴灣架, 不過我囝囝收左下午only, 而家轉緊上午, 希望轉到啦

都好多柴灣人喎     

mamay..

jan20我又係報左am呀, 到時會見到妳.  

mouse0231..

我家姐個女由寶幼至寶小, 都係柴灣坐
校車, 我問過當事人, 佢而家form4啦, 都幾好呀~ 好快習慣架傘.  我住mtr果樹, 8:00上車, 12點半返到黎 (if 轉得成上午班), 下午班就12:50上車, 5點半返到, 都好快傘.

.....

有冇人打左去問下午轉上午既情況呀

mammy,

幾好呀, 佢係寶小成績一般, 都升到聖保綠女校(第一志願), 而家form 4 啦.

Augsun..

我都係轉唔到, 都預左出年5月先知.  因為我相信有好多人am confirmed左, 再去llc 同聖大, st paul果d, 到時先算啦.

其實萬一真係pm班, 我諗都ok瓜, pm都可以讀得好開心既         

我都會去in埋聖大, 睇下點.  but 我係prefer 寶血多d.   因為, 寶小係band1, 已經係我既target, 去聖大, 有4成入st joseph+華仁, 就算我好好彩係果4成, 我都怕我個仔唔夠班, 佢而家仲係一舊飯  

if 係寶小or 聖大, 入軒尼斯官小既機會都係差不多.

想問下大家.. 聖大同寶血, 男仔, 妳地會kan邊間?

‹ 上一主題|下一主題