用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2009 模擬大抽獎
go

2009 模擬大抽獎 [複製鏈接]

HI KAMAMA :
又係LEE度見到你la~
屯門區4871名小六學生,當有1623名band 1, 但英中位只得710個, 那麼第2志願是以沒有可能選英中的~ 2至5都要選band 1 中中了, 請盡快分析, 因為27號要交表給班主任了

現給你頭5志願~
1.梁銶琚 2.譚伯羽 3.馬可賓 4.田家炳 5.辛亥年
之後ng g 點選了

原帖由 khmama 於 09-4-23 20:58 發表
之前個模擬大抽獎已經唔合用, 我會用呢個topic講今年抽獎, 請盡量係度留言, 舊既留言我會一一解答完.

先發表下我對抽獎既見解. 其實我都講過好多次, band1生千祈唔好咁快填band2學校. 抽獎既目的係在碰運氣情況下,  ...
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

自行面試完就決定架la, ng會睇埋第3次架
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

英中位得710個~平均7個人競爭1個位! 點解第2志願都可放英中呢, 請詳細說明!
萬分感激
原帖由 khmama 於 09-4-26 23:23 發表

你仔仔成績咁好, 你就唔好咁保守啦, 第一二志願填英中, 後面填完band1中中, 搏埋其他band1英中先填band2啦.
‹ 上一主題|下一主題