用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York N1 吹水站
樓主: poon小朋友
go

York N1 吹水站 [複製鏈接]

原帖由 Jeco 於 10-9-12 15:50 發表
我又唔係喎..老師都好多時打比我, 一星期起碼有一至兩次! 有因為囝囝病老師打比我話佢情緒唔開心 / 有因為囝囝開心返老師打比我話我知 / 有因為察覺囝囝唔專注正面回答老師問題, 老師話會提高返依方面既專注能力 /  ...

我係開學之後一星期搵過老師, 之後都冇收過老師電話.
我同意冇電話可能代表小朋友無問題, 冇意外. 但我唔會時時接放學, 真係好難知道阿女返學返成點. 點都好,老師一個月都比一次電話家長傾下計, 咁就最好.

原帖由 queeniewingchow 於 10-9-21 18:56 發表
我過去睇左喇, 話舊生唔駛, 但係話新生bilingual都要買debenture喎, 咁未學費好貴, 咁之前有人話今年k1可以係下年轉過去int'l讀k2, 咁到時係唔係都要買debenture呢, 仲有no.8york rd, 業主要賣, 咁校長點安置d小朋友 ...

YEs, 我啱啱先幫細佬報咗名出年讀PN, 如果真係咁, 咁點算? so ma fan...

原帖由 rosebud 於 10-11-19 22:00 發表
穿上身....全部4碼...shirt 好大件呀 !! 但條裙就好短....

通告話11月22日星期一要穿整齊冬季校服, 但唔啱size, 就11月23日星期二更換....咁唔啱, 我23日換完返屋企, 洗完都要星期3先有得著...根本無可能2 ...

rosebud, 係呀d shirt 超大, 我都要換返3號先得。條裙好短,so 我唔換喇。另PE 衫都大大地,但可以接受。
不過我唔知23號點返去換,D 時間咁,要返工喎。。!!
同埋你MONDAY 著乜返去??便服定夏天校服呀?

原帖由 Carman1112 於 10-11-22 09:56 發表
我又係見無冷衫, 打電話問過學校話可以自己加深灰色冷衫, 所以我買了以前我讀書著的 "雪花牌"。
我係花園街買$98, 原來九龍城賣$75 咋!
http://www.yautak.com/asp/product.asp?d=sweaters/students&p=W-IL-1401

...

哦....原來係深灰色冷衫!!! 我今日都係著咗夏季個件...咁我今日去買返件先...thanks

原帖由 rosebud 於 10-11-21 16:56 發表
同 tungtung一樣呀 ! 我會換3碼衫, 條裙好短, 仲話會縮水, 所以我決定換5碼, PE衫都大, 不過都OK, 我諗要請上午假去換....

星期一會穿夏季裙, 你呢 ?

我今日問咗校車姨姨, 佢話可以幫我換. 你都問下佢啦...咁唔洗請假ar ma....
另外條裙係短, 但好寬...所以都係keep 返4碼算...shirt 就換3碼啦....

原帖由 rosebud 於 10-11-22 07:58 發表
今朝扭著冬季,
最後都是箸便服

我最後係今朝同佢著咗件白色襯衫, 著冬季裙.....

想問你地有冇訂校褸? 請問件衫重唔重?
知唔知可唔可以退錢唔要架??

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-11-22 16:44 發表
乜通告有寫咩? 咁就簡單好多,唔駛搵人請假去換。
請問係唔係問左學校恤衫有3碼換?

係law...通告好似講咗日子同時間至wor, 我睇唔到話學校會自動幫我地換...?? anyway, 我會寫清楚同講比ee 知...我諗佢地仲清楚點做....

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-11-24 15:28 發表
哈哈! 好似變左 "曾sir" 家事廣場!!!

我其實最驚係唔見左條 "tie",知唔知如果真係唔見左可以點配番?!
(其實小朋友既校服,可以可以諗得簡單o的... 星期一至五都穿著運動衫都可以啦..... ) ...

你可以直接向校務處訂貨架....我傻傻地只訂了一條裙, 諗住sat 去訂多一條..

回復 1# Jeco 的帖子

請問係咩cd?? 我得隻新年cd 咋喎...
係咪要intl 先有架??

請問知唔知個張敬師咭係咪要自己再畫一張咭ga??? 我上網睇個敬師咭比賽係一月已完咗....咁即係點呢??
‹ 上一主題|下一主題