用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅有結果了!
樓主: purplemummy
go

德雅有結果了! [複製鏈接]

原帖由 chengvenus 於 11-11-8 00:19 發表
我們只是考了2間私校,幸運地都被取錄,但是囡囡和我及Daddy都對德雅印象比較好,唔知點解有d無形的吸引力,有沒有d讀緊嘅小朋友mami可以分享下?謝謝 ...

當年我囡囡都係咁,同其他同學仔媽咪傾開,佢地小朋友亦一樣幾間在手,但囡囡淨係鐘意德雅。可能佢地第一個直覺覺得學校好温暖掛

原帖由 sabina_bb 於 11-11-8 19:37 發表
收到啦!好開心!想問下如果男仔讀會有咩英中?想幫個仔轉校。仔讀緊德田李兆強

德田兆强過往派位都唔錯架喎,官塘區起碼有2間男英中,而且聖言都收好多兆强生。如果男仔係深水埗同官塘區比就差d。如果你想幫囝囝插班就早d等佢適應啦,學校早幾日先收左個三年班插班生。

原帖由 sabina_bb 於 11-11-9 00:48 發表
謝謝你amy625!吾系好明即是深水涉區好點還是藍田好點?因個仔英文較強又聽聞好似小四是全英(是嗎?)所以才想轉。另德入英中有90%以上而李兆強只有60%,好似德好點…可否比多點意見?觀塘st joseph又如何呢?可否pm我?感激! ...

已pm你

原帖由 sabina_bb 於 11-11-9 00:48 發表
謝謝你amy625!吾系好明即是深水涉區好點還是藍田好點?因個仔英文較強又聽聞好似小四是全英(是嗎?)所以才想轉。另德入英中有90%以上而李兆強只有60%,好似德好點…可否比多點意見?觀塘st joseph又如何呢?可否pm我?感激! ...

我今天回覆左你,你睇吓收唔收倒?

原帖由 Ahiru-no-pekkle 於 11-11-16 10:48 發表
我囡囡德雅收左

請問德雅中學係咪會轉中中

只係得一班轉左中中。
‹ 上一主題|下一主題