用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人報左九龍靈糧堂及劍鳴n1呀?
go

有無人報左九龍靈糧堂及劍鳴n1呀? [複製鏈接]

我上次親身去交form, 一樣受到不禮貌對待.
首先去到reception 度, 個clerk, or director, 顧住自己做自己嘢, 當我冇到(雖然我叫咗唔該幾次). 等佢影完印, 先至黑面過來.
我拎錯咗form 俾佢, o係袋度搵right application form 時, 佢即講: 你寄過來啦, 唔遲架..
我都明, 但係我已經o係你學校嘞喎, 張form 係袋嘞喎, 點解仲要我返屋企寄啊?
結論: 個校舍幾大, 幾舒服. 但個reception 不禮貌. 我驚我個仔第日耳濡目染之下都會好似佢咁. 所以我唔會考慮呢間學校.
但係interview 個日會去, 當係玩下, 見識下.

原帖由 dch_07 於 09-2-4 10:46 發表
Just called Keenmind yesterday, the lady said they will sent out letter by the end of Feb, interview will be on March 7.  I always find their staff very impolite, or not very helpful.  I just wanted t ...

係, 冇錯. 有其他學校收咗. 我諗好多學校d staff 都唔會咁snobbish.
小朋友最叻就係有樣學樣. 或者好似我地話齋, 好嘢又唔見你咁快學識    

原帖由 snakeson 於 09-2-9 16:31 發表
你係唔係有其他學校收了?

梗係記得啦...
我仲未收到信喎... 我記得我好似冇俾到30蚊報名費喎.. 唔知係唔係因為咁所以未有信俾我呢
原帖由 hildakam 於 09-2-11 16:59 發表
hi~~我都收到信21號11點半in, 妳幾點呀? 順便見下黎緊n1會同妳做同學仔丫ma~~ (我地在另一個topic傾過計了, 記得嗎?)
我又係諗住已經比左30蚊報名費, 不妨去見識下~ ...

原來係咁.. 搭錯線..
不過我都啱啱收到劍鳴封信. 3月7號下午2:10

不過你in 靈糧堂8:30 真係好早喎 .. 咁早 in, 會唔會印象深d, 好d架

原帖由 elmolly 於 09-2-16 21:42 發表

佢地講緊靈糧堂呀, 我啱啱收到信, 靈糧堂in 8:30, 好早呀

hihi.... 你好啊...
group interview 的話, 可能我地一組喎.. 呵呵

不過, 點認你啊? 我就四眼長髮. 不過我個仔同張相差唔多樣...  

原帖由 shanyeungbb 於 09-2-18 12:07 發表
Hello dragonpork, 我也是0704媽媽, 我都幫哥哥報了劍鳴, 也是3月7號下午2時左右去interview, 唔知到時會唔會見到面呢?

冇喎, 都唔知點準備. 因為我個仔未識講嘢, 好多時我都唔知佢明唔明我講乜. 所以都谷唔到佢乜嘢. 同平時一樣囉, 日日睇下書, 去下公園咁..

原帖由 shanyeungbb 於 09-2-18 17:38 發表
另外, 你有沒有為了這個interview而準備些什麼呢?

hihi ryan 媽, 你好嗎?
又係o個個時段? 會唔會4月bb group 埋一齊in 架? 到時Ryan 可能又做group leader!
我個仔除咗長牙同長高叻之外, 所以其他嘢都落後於人架...

原帖由 BBB2006 於 09-2-19 11:06 發表

喂, 龍珠媽, 我地都報左km呀, 都係in 2:00左右, 到時可能會見到你喎! 都好耐無見過龍珠喇, 有無肥仔d 呀! 幼潛Ryan 媽^^

收到, 見到你個仔啦(大頭相).. 不過唔知到時認唔認到
使唔使帶朵玫瑰花來做記認呢

原帖由 shanyeungbb 於 09-2-19 21:33 發表
我剛查過, 阿仔正確的interview時間是2:20pm, 前後不過十分鐘, 我想當日會見到面的!

我估elmolly o個日俾個女玩到好殘, 所以睇嘢睇唔清...
你地早小小到啦, 大家一齊玩一陣

原帖由 kerkermui 於 09-2-20 10:59 發表

乜唔係8日咩?
我in 3:10pm 呀~ 你唔係話3pm咩? 仲唔係早過我!

你住得咁近, 搵日我地約出來見啦

原帖由 hildakam 於 09-2-21 00:03 發表
我係寄form時寄埋30蚊既票去ga, 佢話要收左報名費先wor!!!
不過妳咁晏in~~我地冇得見面喇~~  

可能我早少少in, 所以未有咁多人住. 個戶外playgroud 唔係咁多人玩, 係室內多人少少...
我唔明點解d人會帶埋 helper 一齊去囉, 係唔係驚個度唔夠熱鬧呢?

原帖由 kerkermui 於 09-3-7 20:15 發表
你地in成點呀? 好多人呀! 又趕~又嘈! 阿仔又唔夠瞓..

無反應可能已經係好好反應啦...
事關我個組每個section 都有小朋友扭小小計.. 我個仔唔知d音樂o係邊度嚟, 嚇到唔肯跳舞, 扭抱

原帖由 elmolly 於 09-3-7 20:27 發表

好正常呀, 係好正常咁無反應

我仲要帶漏相, 呢間可能係第一間被reject既學校

哈.. 咁好彩我唔係同你同時間見...
希望你個helper 有讓位俾人坐啦... (定係其實你地連企都冇得企呢?) 嘿嘿嘿....

原帖由 elmolly 於 09-3-7 23:52 發表

umm.. 其實我想講, 佢既安排已經算係咁, 好過上次樂基好多, 上次係排到出街, 好細, 又嘈. 我都有帶埋helper去喎, 因為之後要出街
‹ 上一主題|下一主題