用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人已經被聖瑪加利收了(小一09/10)?
go

有無人已經被聖瑪加利收了(小一09/10)? [複製鏈接]

原帖由 queensroad 於 08-9-12 00:08 發表
我個仔九月七日試完,唔知道幾時有result呢?
所以,想知道有無已經被取錄?
有無已經知道second in呢?

我都等緊消息!!!

原帖由 bettyby 於 08-9-12 12:32 發表
Tks gordon!!

Really? 2nd in meaning ok..  

If so, Thanks God!

Hi bettyby,

你收到電話啦!  請問你是幾多號1st in架?  你話打去學校問下好唔好呢??!!

原帖由 bettyby 於 08-9-12 13:52 發表
Hi  dlh525,

我囝囝1st in係九月5號, 噚日就收到2nd in通知.

Hi bettyby,

唔該哂你咁快覆我.  我啱啱忍唔住都打電話去學校問了......學校覆回一個月內通知, 如有需要才會2nd in.  學校有冇告知你是小朋友2nd in or 大人only呀??   大家一齊努力啦!!

請問今日2nd in完的mama是否可以報料?  情況如何??

Thanks

原帖由 queensroad 於 08-9-14 02:14 發表
我亞仔都係9月5日interview,但是....仲未有消息.....好失望

我都好失望!!  得唔得都快o的比個結果黎...心情真係七上八落!!

原帖由 bblaw 於 08-9-15 16:13 發表
Hi bettyby,
My daughter is accepted by SM

請問星期六13號..2nd in多唔多人???  Thanks!

我想打電話去學校問下!!

但.....怕學校都唔會答我, 都係個個答案"一個月內會通知"..

原帖由 estherangel 於 08-9-16 14:55 發表
我而家都好緊張囉, 我問佢無收到通知落選機會係咪好大, 佢又話唔可以咁講, 而家都答唔到我, 但係佢話收同唔收都一定會寄信通知, 咁我唯有等啦~

我朋友個女而家p.2, 佢話當年佢考真係只係in 一次, 沒有2nd in 過..
...

我都林緊是否再apply多一次....等信等得好辛苦呀

原帖由 logan 於 08-9-16 17:00 發表
我都係無接到電話,但係佢同學仔星期六就去左2ND.  不過我唔係好明點解有D又會安排2ND,但係有D又唔駛啦!  咁2ND個用意又係咩呢??  搞到我地班家長行唔安坐唔落.  我初初仲以為有機會的小朋友先會2ND但原來又唔係? ...

agree, 我都冇收到電話. 但我再問番阿囡佢由講得番o的問題及答案, 有男有女老師, 有用英文及中文問佢.  所以我都唔明如何決定需要2nd in or 唔需要??  仲知就好心急啦!!

原帖由 fun123 於 08-9-16 23:11 發表
請問聖瑪加利小學幾時截止報名?

謝謝!

現在應該仲收form, 你打去問下啦!  佢地9月20日有briefing.

到現在都冇電話, 冇2nd in又未收到信....是否冇機會啦!
好唔開心呀 .....

頭先忍唔住再打電話去學校問情況.....都係同一個答案, 一個月內寄信通知.  我再問是否到現在都冇消息的是一定落選, 佢又話唔一定.  我問是否學校已經收足學生啦!  佢話未, 我地一路仲安排跟interview...

等信等得好辛苦呀 !!

yes...

原帖由 BB6392 於 08-9-19 11:09 發表
Hi, 我啱啱收到電話叫阿囡下個禮拜去 internview 但係係平日我想問下你地都係平日去 interview 架

請問你個friend幾時收到信架 ??

原帖由 Haemon 於 08-9-19 14:17 發表
我係this tuesday(16/9)入表.They asked me to go for interview on 24/9 3:30pm.Hope my son will be ok la.
My friend received their letter and they accepted their son.

佢8月尾時已做了一次簡介會. 這次是第2次的了.

原帖由 DaddyX 於 08-9-20 22:58 發表
呢間校今日先open day 比家長認識,
但睇你地己 interview 晒,
我唔係太明解佢地而家今日先 open day ?

agreed....

原帖由 Geni 於 08-9-24 16:55 發表
Me too~~~ 等唔係問題, 問題係唔知要等到幾時, 點解唔俾個公報結果o既日子出o黎呢~~~

小一排位表咁快要交o勒咩? 第一round 淨係要交一間官津之嘛, 梗係交啦~~

...

剛剛再打電話去SMC問了, 她們回覆應會在這一兩天寄出信...都係叫我等收信 .

我再問佢你地仍然安排緊1st in & 2nd in, 是否現在收信這批都沒有機會的了!!!  佢又話唔清楚, 答唔倒我...

我都收到信啦!  是waiting list.

原帖由 estherangel 於 08-9-28 08:18 發表
queensroad

係呀我係waiting list, 學校話叫我等到下年8月喎, 佢地有位會通知我喎, 不過要等到8月我都未必會考慮啦, 你係rejected?  我諗唔得佢都唔會寫reject 掛?!

...
‹ 上一主題|下一主題