用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 我們一起向升中結果進行倒數
樓主: dickychui
go

我們一起向升中結果進行倒數 [複製鏈接]

回覆 24# leeleelumlum 的文章

係setting裏面,揾到"Phone"呢個tab, click入去,就會見FaceTime,跟住推去"on"。之後o係自己電話簿,揾你想揾嗰個人,click入去按"FaceTime"個制,等對方接你就得o架啦!

如果真係用小朋友成績高低去分派學校,我諗家長們條氣會順啲。好可惜! 因為一個"隨機號碼",有好多成績屬band 1中or 尾o既小朋友,真係有機會去咗啲唔理想學校,所以先至有咁多家長担心。

但係band1頭中尾係同一組,除非自行已經被心儀學校收咗,否則都係要睇下有冇幸運之神眷顧。好似上年咁樣,識到有啲媽咪o既小朋友抽得唔好,左撲右撲,幸好叩門入返band 1中學。另外,我親戚位小朋友成績ok,反而抽到band 1頭中學,連老師都話佢真係好好彩!

Anyway, 正如alice44所講,今年仲要縮班,好明白P6家長心理壓力有多大!

原帖由 brianshe 於 11-5-6 12:17 發表

隨機號碼前題係先分BAND幾, 每個組別再抽NUMBER.

唉~~試問有邊位家長唔想自己小朋友讀間好中學校o架?

祝你哋心想事成啦!

原帖由 johnnywalker 於 11-5-6 13:41 發表
>如果真係用小朋友成績高低去分派學校,我諗家長們條氣會順啲。好可惜! 因為一個"隨機號碼",有好多成績屬band 1中or 尾o既小朋友,真係有機會去咗啲唔理想學校,所以先至有咁多家長擔心。

band 1頭其實係最擔心o個批。隨時 ...

回覆 34# ohnono 的文章

對不起! 我只知iPhone有FaceTime. 咁要係下有冇網媽或網爸,可唔可以提進一步供資料啦!

唔洗客氣!

希望各位家長都揾到心儀學校比小朋友啦!

原帖由 leeleelumlum 於 11-5-6 15:25 發表

唔該哂 小B媽咪.

溫馨提示: Facetime 係要 $$$ 的, 同埋 iphone to iphone/ipod touch 嘅
‹ 上一主題|下一主題