用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 啱Banding一定唔會失望
go

啱Banding一定唔會失望 [複製鏈接]

回覆:啱Banding一定唔會失望

考直資,100%面試,收同唔收你就決定於啱同唔啱Banding,冇乜其他因素。但自行就唔同,得三成位,明明fit哂,你唔係高一線,都可能唔夠位收你,所以你冇錢讀直資就冇你講得咁輕鬆!

YuYuMother  唔係所有直資都100%面試架,好多要篩選過先見。  發表於 14-2-5 11:43

引用:Quote:原帖由+Band5+於+14-01-30+發表考直

原帖由 maywon 於 14-01-31 發表
Sorry!今年考的直資並非100%面試,囡囡的同學,成績未達標,都只係收到reject信呢

...
我係指100%經學校揀過(面試)至收,冇得抽獎,B1A校當然唔會收B1B學生。

官津B1A校30%自行位唔夠B1A生分,自行入唔到靠抽獎就要同B1B,B1C一齊鬥運氣!

YuYuMother  唔係所有直資都100%面試架,好多要篩選過先見。  發表於 6 小時前

==-------------

係我講得唔清楚,我係話直資學校有100%嘅選擇權!官津只可以揀30%嘅學生!

YuYuMother  明白。  發表於 14-2-5 18:47

引用:Quote:原帖由+ohnono+於+14-01-30+發表不論

原帖由 ANChan59 於 14-02-07 發表
估錯Band會好慘!
直資--唔怕估錯band,可以報多幾間然後揀最心儀嘅!記得好似報名費都唔使俾!只怕面試撞時間。

自行--都唔怕估錯band,根本就唔夠位,啱band都要十個爭三個,估band要預高幾級至有把握,除咗1aa外,其他都多數係進取,唔得就等抽獎!

統一派位--真係要小心估錯band喇!錯親冇得救。

‹ 上一主題|下一主題