用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學(愛蝶灣) 2011-2012 小一 Say個hi! 傾下偈吖! ^^
樓主: JoshCaleb_Mummy
go

2011-2012 小一 Say個hi! 傾下偈吖! ^^ [複製鏈接]

Hihi, 我細仔岩岩今年1年級, 讀1B班, 同你囝囝係同學啊!!! 請多多指教, btw, 佢地呢班好似男仔居多咁既

原帖由 JoshCaleb_Mummy 於 11-8-15 01:16 發表
我個仔1B呀, 呢度好似冇同學仔咁添.  ^^
暑期功課剛剛今日做哂, 除咗學寫手冊嗰頁, 好乖咁跟日期做緊.  ^^

原帖由 gram 於 11-10-9 02:34 發表
那1b小朋友的家長,你們有沒有覺數學常是回家做書本上的練習的,今次要做差不多10頁,我問小朋友.你上課時不是應做書的練習的嗎?
我有此問題是因作業的形式是以書本為依歸,學生在學校做了一次類似的題型,回家便會做作業 ...

暫時數學都ok既, 雖然好似偏多, 但暫時都比較易做, 好快可以搞掂, btw, 我星期六都有去呀, 大家都玩得好開心

今朝做義工家長帶佢地(1B)去交通安全城, 仲識左位媽咪, 佢地個個都玩得好開心

回復 1# JoshCaleb_Mummy 的帖子

JoshCaleb_Mummy,

please check pm.

學校網頁出左交通安全城既相咯, 各位媽咪得閒可以look look

‹ 上一主題|下一主題