用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DBSPD interview today - bad experience
樓主: kaifu
go

DBSPD interview today - bad experience [複製鏈接]

My son got green colour, his interview time was 9:00 a.m. 24/Oct

原帖由 snoopy888 於 08-10-25 16:09 發表
I wonder did every child got a sticker after the interview.  I saw many boys got a blue one, is there any different colour than that.  pls share.

點解會咁架? 睇完個心有些唔舒服.
原帖由 Happywoo 於 08-10-26 14:02 發表
我囝囝昨日去interview, 作為大人體驗什麼叫店大欺客, 冷血無情尼d詞語.....

對待家長的方式不用我說, 好多人已經回應了, 是為店大欺客, 但我個人更覺得佢地係冷血無情.... 眼見自己小朋友開心的回到身邊, 一路問返 ...

Is it same as SPCC, all application will received the call from the school ?
原帖由 lemonred 於 08-10-28 13:53 發表
Get phone call before the letter for 2nd interview.

我同意你的講法, SPCC係我首選的小學, 但當然沒有機會2ND INTERVIEW.  撇開名校呢個POINT, 我覺得呢間學校係好注重小朋友德育的裁培, 無論小朋友係學校成績怎, 他們一定會學到禮貌, 尊重, 怎樣才可以另小朋友學到/知道德育嘅重要, 就係要有好榜樣, 我真係好欣賞呢間學校嘅老師同學生. 不過好可惜囝囝無緣入讀
原帖由 Happywoo 於 08-10-28 21:06 發表
且不論那個副校長的公關手法如何,這只是其中一個例子我覺得其他學校比dbs 優勝的地方, 可能dbs 在學術上 or 學習氣氛上比其他學校好, 但我覺得這不是小學生涯唯一的得著, 小學生的教育也不只於此, 當然我也認同dbs是 ...
‹ 上一主題|下一主題