用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 62屆學校音樂節:::::準備觀賞的項目
樓主: bebebe12345
go

62屆學校音樂節:::::準備觀賞的項目 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 10-3-1 14:00 發表
唉!唔知有幾多人會試下去欣賞過這些不關自己囝囡或學生事的決賽呢!

我今年如果時間許可 , 都會帶亞女去睇 !!!

上年睇咗 junior under 12 既決賽 ,
亞女好鍾意

醒目開學勳章

我記得我上年睇果場係 barbie 攞冠軍 ,

唔知佢果場正確名稱係咩 ???

有獎學金同埋個獎杯好大個  

醒目開學勳章

bebebe12345

請問你提供既比賽項目 , 有冇正式時間 ???

thanks

醒目開學勳章

原帖由 rogerchiu 於 10-3-1 14:53 發表
會唔會係呢D特別比賽先有得外人去睇?
駛唔駛買飛架?

不過我囝囝只喜歡睇單簧管同管弦樂團。

應該係    
有位就可以 , 唔洗買飛 , 我上年都睇過  

醒目開學勳章

原帖由 rogerchiu 於 10-3-1 14:57 發表
但係上年字有豬豬感嘛。
今年普通比賽有位都好似唔比入。

一場咁多人都未必夠坐 , 所以要分兩場 ,
但特別比賽(即係獎學金果 d .....)
一場決賽得 7-8 個 , 所以有位可以睇 :loveliness:

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 10-3-1 15:24 發表
Hi,洛婷
去年barbie勝出那場是JE
Junior Exhibitioner Award (Piano)
年齡限制12歲以下。

要知時間可在我最上那段內容有Class 150 or 151 or....... 單擊便會進入該項網頁,內裏便有時間。 ...

請問係咪初賽後先有決賽時間表 ???
我搵唔到

thanks !!!

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 10-3-1 15:38 發表

F=Final

848                                        F                                        Fri, 19 Mar (pm Session)                                        Hong Kong Arts Centre (Agnes b. CINEMA!)

唔該哂你
依場都應該睇到 , 亞女憑星期五放 1:00

醒目開學勳章

原帖由 FnDmum 於 10-3-2 08:54 發表
Hi bebebe12345,

好開心, 昨晚小兒彈121以90分取亞, 洗擦掉少許一年前的"無奈"。此是很好的磨練及經歷。非常感謝你的分享

check pm please.
FnDmum

恭喜恭喜 , 好好成績

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 10-3-20 23:31 發表
明天全日是鋼琴世界
21-Mar (Sun) Class 149-- Piano Concerto - Age 12 or under
明早的一場9:30開始,No.1 & No.10是JE延續,值得一看。

No. 22 任嘉鈺 , 好似有 d 來頭 ,
係一位新進新星 , 上次飛躍鋼琴之旅佢都有份演出  :)

上次見佢係 2010 青少年鋼琴大賽都彈得好好 ,
全副武裝咁 , 可惜三甲不入:(  

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 10-3-26 11:40 發表

同意,沒有特別驚喜,尤其一早預計之1st。

請問聽日場決賽 , 有冇邊個參賽者值得注意 ???

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 10-3-26 14:20 發表
27-Mar (Sat) Class  838-- Gold Medal Award (Piano) 決賽......
Poon Hui Ying Prudence
去年Tom Lee冠軍,以今年之對手,幾乎個金牌掛了上頸。
決賽三人,不過最高賽事,一看無妨。反而對後天的18歲Concerto更有期待, ...

今日場決賽 , 結果正如你所講

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 10-3-27 19:29 發表
可惜只有第三名。
商議這麼久己心知不妙。
結果連第二名都懸空。

原來一場賽事 , 可以沒有冠軍 ???

我真係唔知

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 10-3-28 08:35 發表

沒有第一名,在一些國際賽事也偶有發生,而Gold Medal就記憶所及,今次是第三次,而冠亞軍皆不頒,似乎是第一次。始終是最高級別的賽事,要求標準較正常亦在所雖免!

準備今日欣賞
Class 148-- Piano Concerto - Age 18  ...

原來如此

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 10-4-1 09:46 發表

至此,今年的學校音樂節已經完成,剩下的還有Winners Concert。
對我有出席欣賞的項目來說
最精彩的演出.....Class 149-- Piano Concerto - Age 12 or under
最深刻的印像.....Class 149-- Piano Concerto - Age 12  ...

Kate Lee 好有 barbie 影子 ,

未知是否同一老師 ???

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 10-4-1 21:11 發表
Barbie的前老 師便是Kate的現老 師,所以對這位老 師是衷心佩服,亦在看Kate升Level後是否能走像師姐一樣的路!繼園園、Barbie、龍仔之後的另一位!
園園、Barbie今屆亦己相繼勝出,重頭戲預期在未來幾年。

Wong Kei去 ...

哦.....唔怪得   相信 Kate 會係明日之星 !!!

請問佢老師係邊個 ???

係唔係郭老師 ???

‹ 上一主題|下一主題