用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 :) 07-08 K1C (Kent Rd) 家長 Part II 繼續傾 (:
樓主: chingchingb.ma
go

:) 07-08 K1C (Kent Rd) 家長 Part II 繼續傾 (: [複製鏈接]

你咪玩我啦!向來都係你最多料!到時互相交流交流!
原帖由 chingchingb.ma 於 09-4-1 00:05 發表
boygirl,

呢個星期或未來星期見面真係要向你多多請教!!

多謝!這確是我呢排最大的期望,,希望一切如願啦!
原帖由 chingchingb.ma 於 09-4-1 00:20 發表
恭喜、恭喜!!希望新工人聽教聽話,你就輕鬆好多。

成你貴言!星期日見呀!
原帖由 graceshumwy 於 09-4-2 15:10 發表
希望你今次個工人可以一路做落去, 平平安安, 順順利利啦!

我已經覆左你e-mail喇, count 2k & 2a, thanks!

各位,真的很多謝你地到來參加這個生日會,令詩樺可以同大家一齊渡過一個咁難忘又快樂的生日會! 詩樺見番你地後,所有記憶都番哂黎,番到屋企仲係咁講以前k1c 的事,我諗下星期我地再見時,她又可以同大家玩一餐啦!
原帖由 chingchingb.ma 於 09-4-6 09:37 發表
boygirl,

Thank you for the party arrangement!!噚日真係好開心,一次過可以見番咁多個K1C嘅媽咪,d小朋友就梗係唔使講啦,玩得好興奮,完咗party仲要玩到6點幾先走,一次過可以玩晒全場機動遊戲+波波池(因每項遊戲我哋 ...

chingchingb, v.lo,
你地係咪都有興趣報cambridge?其實下星期出來時,我可以帶d書同練習比你們看看,因為詩樺哥哥上年其實都考左,所以仲有d資料係屋企,如果你地睇完再可以決定仲駛唔駛去個簡介會呀!
原帖由 chingchingb.ma 於 09-4-7 00:54 發表
我都登記咗第二場,我想問登記完有否email confirmation之類嘅嘢confirm?

係呀!個生日會真係好好玩,個環境又好正,阿仔阿女都玩得好開心,尤其阿仔更加係唔願走,一聽到下星期日又有生日會,就仲期待!佢簡直當左係自己同學仔生日會咁!
原帖由 siufo 於 09-4-14 11:22 發表
各位,

好多謝大家參加匡匡既生日會, 仲有好多謝大家既禮物, 亞仔玩得好開心, 返屋企之後拆禮物就更加開心, 尋日冇好好招呼大家真係唔好意思, 樣樣都要你地自便, 仲有多謝chingching ma你地幫我攞野添, 祈待星期日Jo ...

我地都係個日同一個地點,不過就十二點幾先比賽,可能我地首詩唔同呀!
原帖由 graceshumwy 於 09-4-21 11:12 發表
我己經check咗朗誦比賽喇, 你地有無人同我地一樣呀?

16/5 (星期六)
9:30-10:40
上環文娛中心

sunphoto,

我地雖然同一首詩「地球也是一顆星」,但係竟然唔同日期比賽, 相信一定係好多人都揀呢首啦!

quote]原帖由 sunphoto88 於 09-4-22 02:01 發表
Anyone same as me ar?!?!?!

地球也是一顆星
2009年5月13日(星期三) 11:30am-12:40pm #57

Tom and Ted
2009年5月7日(星期四) 11:00-11:45am #19 [/quote]

siufo,

我地首詩唔同果喎,應該唔會同一組架?你係邊到比賽呀?我地係上環呀!
原帖由 siufo 於 09-4-24 00:01 發表
boygirl,
亞仔係16/5(12:45), 佢首詩係"風箏", 我同你可能係同一組喎!

喂!你地兩個都叫做講過呀!唔理三句定兩句都好喎,係咪 都好過我個女一句都無講喎!
[quote]原帖由 chingchingb.ma 於 09-4-24 00:33 發表
亞囡講英文字母大風次都係三幾句咋,Parco講數學已講咗兩句,都好好啦!!有亞囡一大半喇,你咪咁啦!!

[/quot

幾時都係主角最開心!如今的小朋友真係好幸福呀!
原帖由 graceshumwy 於 09-5-2 10:51 發表
各位:

真的真的好多謝大家賞面嚟parco個生日會::" /> ::" /> , 帶給佢一個開心難忘生日會, 佢玩得好開心 , (事關佢話自己係主角, 所以就算咁短時間佢都覺得好開心), 仲有要多謝晒大家d禮物呀::" /> ::" /> , 佢 ...

Hi,各位,
呢幾日都好忙,所以無上黎同大家傾!流感恐慌又再來,大家都真係要加倍小心,健康為重!

Kangaroo,
唉喲! 我比較後知後覺,而家先發現收唔到你個list,可唔可以再e比我呀?唔該哂!
原帖由 Kangaroo 於 09-4-25 14:22 發表
I have email you the school list file, pls let me know if you don't receive it.

Kangaroo,
Please check PM, thanks!
原帖由 Kangaroo 於 09-5-4 21:18 發表
boygirl
Please PM me your email again in case the email address is wrong.

我都係全部order哂喎!
原帖由 smilefinn 於 09-5-6 07:16 發表
請問買書一事, 第1-4項, 大家是否全部order?

e!我阿女個班都話有表演,佢仲話阿邊個邊個係主角啊!不過,佢無話要帶紙杯同錢買班相喎?

Maggie,
係呀!阿女對眼散光,所以要帶眼鏡,佢通常番學都帶,但係就帶到成個妹咁,仲成日攪到副眼鏡變哂型,已經配定兩副比佢,都係咁變型!比佢激C!
原帖由 MaggieHuang 於 09-5-14 23:41 發表

boygirl

大仔話今日見到你囡囡帶住眼鏡, 真嗎?

前晚2個仔都話要帶紙杯, 大的仲話外面要有花紋, 攪在百x買唔到, 走落樓下的茶餐廳買.

我發現阿女個班一路都無叫帶紙杯,知唔知有冇第二班好似我地咁?
原帖由 MaggieHuang 於 09-5-19 13:46 發表

奬牌 for what function ?   my son didn't tell me the paper cup for 奬牌.   

my son tell me he will act as an ant in the coming show in school.   

really want to see ah..... at least take some pho ...

個工人簡直變態,我睇到實在好心痛,最後已經要停左唔睇,我真係好想呢個所謂工人即刻入獄,唔好為害人間! 所以有時細佬仔未識講野或表達清楚前,都真係要有個家人親戚係到睇住會安全d!
原帖由 chingchingb.ma 於 09-5-20 15:59 發表
My friend just sent me this youtube video about how an indonesian maid treated a child.  Really scary & horrible!!!

http://www.youtube.com/watch?v=EV0gQtoIw6M&feature=related

Me too . 一來我又無乜時間搵料,二來我又唔知會唔會停課,所以都 唔知點同d細路編活動!
係呢?你地知唔知有冇邊到學中文寫作好架?我搵唔到有關的資料!
原帖由 sunphoto88 於 09-5-24 00:30 發表
hi all

will 學校停課? Japan has 317 cases, hk has 4 cases.  i still havent make any summer class to ngo.

ngo mum
‹ 上一主題|下一主題