用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Concord College, Cheltenham College, West Buckland S ...
go

Concord College, Cheltenham College, West Buckland School [複製鏈接]

小女今年9月將到UK讀 Yr 10, 請問各位家長有冇意見比我??? 因為要決定交 deposit 了!!
   5    0    0    1

多謝你們的意見, 我為女女報考左 Cheltenham College, 因為她原在讀女校, 但去UK卻要讀男女校, 我都Share 左同 ladies'有分別, 但有朋友提到 Concord 好似係香港讀 international school 只是地方轉左, 所以有D擔心希望知多D, 其實仍有報考左 New Hall School 及 Bromsgrove school, 同樣地未決定,各位家長如有資料請幫忙!!! 本人心怕決定錯誤.....

Peter pan & Sancheng 138,

謝謝你們意見, 我因為太遲apply 學校, 所以沒有太多可報名, 這些都係 Agent 比我的, 女女同樣有考 king's canterbury, 但仍未有消息....., 另 St peter's York 就 waiting list. 現在我女女收到左 Cheltenham college, Ruthin School, Concord College, West Buckland, New Hall School, Bromsgrove 呢幾間學校通知, 我就仲未有決定.... 所以希望係到請教大家意見, 依家真係頭都大埋呀!
因為都要比錢留位

請問你地有否 West Buckland School 既意見, 女女 同校長 Skype 話校長好nice,
我check 左 FT ranking 佢係 Yr 2012 都有170 比 cheltenham college 前, 而 ruthin school 就有朋友個仔9 月讀 Yr 10, 但 agent 話呢間學校係 Concord College 迷你辨, 有好多 Asia Students, 所以我都吾知點去決定.....

Sancheng 138,

有呀! 佢好意語言, 英國文學... 但有 OK 想讀 Chem, Bio

SanCheng138,

再次多謝你的意見!! 我女女佢有提想試讀 IB, 但我有朋友女兒係香港讀開 IB, 而家剛到UK讀書, 佢話吾容易呀! 我個女係讀傳統女校, 驚佢 Pick up 吾到, 同時UK吾係有太多呢D學校選擇.  
‹ 上一主題|下一主題