用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問將軍澳羅氏基金中學的banding ?
go

請問將軍澳羅氏基金中學的banding ? [複製鏈接]

身為家長,我欣賞學校的實事求事和務實的作風;眼見一些只重宣傳輕視實幹的學校相繼爆煲,我慶幸為孩子選對了學校.很多教育界人士都認識羅氏,尤其是他的校長;說羅氏無人認識,吸引唔到band 1生投考,並不真確.順帶一提,我和一班好友的孩子都是band 1,正在羅氏讀書.
原帖由 lkong2005 於 11-11-14 15:53 發表
我個人認為羅氏嘅缺點就喺唔做宣傅,唔做市場推廣。只靠用家囗啤,靠實力做出成績,咁樣做市場推廣好慢,冇人認識,吸引唔到band 1 生投考,只能收較多band  2 生,直接影響公開試只能有band 1c嘅成绩。收到較好嘅學生(band 1生)  ...

幾年前LHT學生都要考的,但由舊年開始就可以直升.當年考的面試包括中英數,最特別的是可以自選音樂,視藝和體育評估,真的很全面.
原帖由 a_mum2009 於 11-11-16 14:46 發表
你好, 請問你小朋友係LHT 直升定考入好? 如是考的, INTERVIEW 問D咩問題?

THANKS!

羅氏英文科公開試好強勁,兩次會考和一次高考都是100%合格,優良率都很高.視學報告都有大讚.
原帖由 a_mum2009 於 11-11-16 15:53 發表
thanks!

我見d 老師都好後生, 觀課時見到有2位老師, 佢地講英文都幾流利, 係咪大部份都係可以好流利?
‹ 上一主題|下一主題