用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 蔡繼有 2010/11已被取錄小一家長請報到 !!! ...
樓主: chantessa
go

蔡繼有 2010/11已被取錄小一家長請報到 !!! [複製鏈接]

妳打算俾佢連續學三樣呀 ?  跆拳道真係會幾攰, 我個仔以前學過, 但係佢唔鐘意, 所以cut左.

原帖由 heison 於 10-9-16 22:43 發表
我仔仔學1)跆拳道,2)football 3)Lego,有少少怕佢會太累。

妳地d囝囝囡囡好厲害呀 !  原來咁多人都想學西班牙語, 我個仔對呢d學術性嘅課程完全無興趣, 佢只係鐘意上自己鐘意嘅興趣班, 所以我都係由得佢跟自己興趣學野囉 !

原帖由 wanj 於 10-9-17 20:44 發表
dong-dong, 我都想給女女學西班牙文, 因為她之前已學過半年, 已掌握簡單的字詞及問侯語, 但要到小三先學, 其實都不明白為何法文可以小一學, 是否法文容易過西班牙文. ...

heison, 妳囝囝讀邊一班呀 ?  

係囉, 試下先, 如果妳囝囝真係太攰先cut一樣啦 !  

原帖由 heison 於 10-9-17 23:13 發表
Chantessa, 我都怕佢攰架,但佢好話兩樣都想玩,無計啦,都係10堂啫,真係太辛苦,下期先CUT一樣。

各位 :  只係想八下, 大家有無報名參加學校個day camp呀 ?

Hi cat_house,

我上書法班 & 老公就上太極班, 妳呢 ?  

另外, 我地係咪同學生嘅課外活動一樣返埋今個Sat之後就要到10月30日先再返啦 ?   

原帖由 cat_house 於 10-9-30 09:02 發表
有呀。

wanj :

真係唔該哂妳呀 !  THANKS !!!!

原帖由 wanj 於 10-9-30 19:16 發表
多嘴答一句, 返埋今星期六會停三星期, 因為9/10及23/10 小一interview, 而16/10是公眾假期.

dony-dong :

咁醒嘅妳 , 係呀, 我個仔係Purple table, 佢都有上足球班 !!!   我個仔叫Michael呀 !  妳仔仔呢 ?   

但我仔仔話明天又要轉table啦 !  各位小朋友又可以認識更多新朋友.

原帖由 dong-dong 於 10-10-3 11:44 發表
chantessa,你仔仔是不是紫組啊﹖如果是﹐我就知道他的名字了﹐我仔仔說跟他一起上足球班的兩個男仔都是他的好朋友呢。

dong-dong :

好高興認識妳和Justin   

原帖由 dong-dong 於 10-10-4 09:06 發表
是michael啦﹐我估得沒錯﹐上次上足球班的時候還給了我仔仔一塊糖﹐我仔仔高興得不得了﹐他最愛吃糖了。
我仔仔叫Justin﹐是橙組的﹐不過他們組有兩個Justin的。
...

Justin都抽到去day camp呀 ?  真係好, 今日見到Michael都抽到有得去, 佢好開心呀 !    星期日見啦 !

原帖由 dong-dong 於 10-10-6 11:44 發表
很高興認識你們啊﹐星期日見嘍。

我仔仔都係玩得好開心, 佢隻蛋仍然安全無事係屋企.

原帖由 cat_house 於 10-10-11 12:13 發表
My son joined the day camp yesterday.  He had fun and he was able to protect the egg till he was back home without any instruction from his dad. I am proud of him.

各位 :

報料熱線 ---- 校服公司已經返左CKY嘅冬季校服啦 !  有齊哂校服, 校褸, 外套, 運動衫褲, 仲有埋冬天男生長(好似話12度以下可以著).   e+都幾齊碼, 可以去買啦 !

BTW, 今次D質數好似好過夏季果D.

不用客氣, 以下係校服公司的電話和地址 :

九龍界限街32-34號, 民興大廈1樓32A室
電話 : 2389 5636 or 2389 8959
Mon - Sat (10:00am-7:00pm)
** 太子站D出口係最近 **

原帖由 dong-dong 於 10-10-13 11:13 發表
謝謝報料。
chantessa,請問你有沒有羅莎的電話及地址﹐找個時間可以去看一看。謝謝

我估Year 1可能會有集體訂購都唔定, 但係e+冬季校服好齊碼, 如果自己上去買可以慢慢揀囉 !   

原帖由 carolsum 於 10-10-13 10:31 發表
學校會唔會安排集體訂購??係咪一定要自己去買?

嘩, 如果往年已經咁凍, 咁最近天氣預報仲話今個冬天將會特別凍, 咁學校咪會凍到好緊要 ???   真係想像唔到點先夠暖 ???

原帖由 cat_house 於 10-10-15 17:39 發表
想問有無人比小朋友自己跟學校去旅行?
我記得自己小學時父母都唔駛陪去架﹐乜依家y5都仲要陪去架?
‹ 上一主題|下一主題