用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖保羅男女中學交流區
樓主: DKmum
go

聖保羅男女中學交流區 [複製鏈接]

網上同本中一數學書既bridging programme大部份一樣,只係後面多咗啲野.

原帖由 asinai 於 10-7-13 07:44 發表
客氣了.

你仔仔好乖呢!  我女兒並不是每天做, 因她的暑期活動已開始了, 有些日子比較忙, 總之她8月底前完成便可了.  而暫時她還未登記那 tutorial class.

...

中英文都買咗啦,不過兩邊都唔齊,係書局落咗訂.
原帖由 TFmum 於 10-7-16 22:14 發表

好.你地買左書沒?八月份買是否太遲?

Asinai,

我個都係女.大部份題目既答案都夾咗係本Math 1A既bridging programme入面,亞女對答案方便啲.
[
quote]原帖由 AWMAMA 於 10-7-18 01:11 發表

Hi ,

我在旺角洗衣街的文風書局找到Maths書.你可以試試。
[/quote]

呢幾日多唔多人著校服?

原帖由 asinai 於 10-7-15 17:17 發表
Hi,

會ah!  我打電話問左學校, 接電話ge職員話5駛 wor.

我以前有個朋友個名用呢個字,佢話讀"秒".

原帖由 ABC-DAD 於 10-7-26 15:08 發表
阿囝回報PTH要做課前測驗,之後用PTH認識身邊同學仔,用拼音記錄同學名字和興趣。重有幾張工作紙做,翻譯句子、繞口令、變調、...... :loveliness:  識多左幾個朋友。佢話全部人都好掂架、好開心。請問淼字點讀呢?(CA ...

真係差唔多,佢印象最深係有個係國際學校升上黎既,佢話個男仔唔單止英文掂,普通話都好得.
原帖由 asinai 於 10-7-26 17:46 發表
Hi, 明心道,

你女女個 group 是否都跟我們差不多呢?

八月中之後,又有Math&Science Workshop,要去就趁早.

原帖由 asinai 於 10-8-5 08:56 發表
這個當然嘛.....只是未起錨!
[/quote]

真係?!佢個組既時間係.........

原帖由 asinai 於 10-8-5 11:34 發表
oh, 放心.....整個 summer 的 schedule 已經一早安排了!

補充, 好似會同你女女一組 tim...

分班結果出咗,有冇人知學校係點編班?

A班同D班係唔係同其他班唔同?

原帖由 DKmum 於 10-8-23 23:54 發表

My kid is allocated in class E, any other kids also allocated in this class?

多謝你詳細的回覆,差啲以為A同D先係精英班.

原帖由 Johnny@Klnbay 於 10-8-24 17:22 發表
上年為例,是以入學獎學金考試(學校辦)和中一入學測驗(政府辦)去分配A-G七班,再分中英數九組,A-C班按中英數能力不同分1-4組上中英數堂,D-G班亦按中英數能力不同分5-9組上中英數,中英數1,5組為精英組,第9組能力較弱,人數亦 ...

啟迪潛能成長小組課程係點o架?
原帖由 ilovenunu 於 10-9-12 21:52 發表
囡囡曾參加以下兩個課程, 她說兩個課程也值得參加。
(1)啟迪潛能成長小組 課程--認識了不少朋友, 有些是不同級的, 而上下學期考試後舉行的camp, 很有意義。
(2)Foreign language programs--除了可以學習語言外, 還可 ...
‹ 上一主題|下一主題