用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 對聖道XX很不滿
樓主: 楊楊媽
go

對聖道XX很不滿   [複製鏈接]

回覆 楊楊媽 的帖子

照道理應該唔關學業事。可能係因為你講了SEN了。同學小學的成績表上操行評語是怎樣和操行分是否很低?
:verycold: :verycold: :verycold:

phoebemm 發表於 14-1-21 22:29
請問SEN是甚麼?
有特殊學習障礙的同學。
:verycold: :verycold: :verycold:

因為SEN唔係太多學校,特別band 1學校,係有派或願意派或老師願意去接受訓練的。既然坦白係會換來拒絕的話,倒不如以後大家不要再在報名、面試時提到這個問題。

opclk 發表於 14-1-23 11:53
回覆 loklok0104 的帖子

好多人以為專注力不足=過度活躍症=SEN仔/囡=TROUBLE..... ...
我想問資優算唔算是SEN的其中一種?

Hamwang 發表於 14-1-26 01:03
好同意。本人都係其中一個被騙者。老師同我地講:「我好鐘意你地的小朋友。到時要加油。」滿懷希望,結果收 ...
你的小朋友是否同是「SEN」的?你地當時有沒有跟老師表明立場?
‹ 上一主題|下一主題