用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

natalielin,
基哥哥係facebook upload 左新相呀. 有張係洛遙呀.

原帖由 natalielin 於 09-10-10 01:51 發表

我都係洛遙提我,我原全唔記得,係今朝上黎睇先知係拎返學習檔案咋!

係lu, 我都join 左. 無晒下文既

原帖由 Chickee 於 09-10-13 14:48 發表
前排咪有張通告, 問小朋友會唔會參加, 黎緊家會選舉日既表演既? 點解好似無左下文咁? 即係都唔知小朋友究竟有無被揀選去表演, 定係填親出席既都有份表演? ...

Anita,
我亞仔都係呀. 唔知要表演喎 hahah

原帖由 AnitaHo 於 09-10-15 22:46 發表
我阿女都係話唔知, 但呢排成日唱  dancing dancing, our be dancing.....

洛遙媽,
亞仔今日同我講. 佢同洛遙係公園玩得好開心呀. ^^

原帖由 natalielin 於 09-10-15 23:10 發表

我女叫洛遙呀,係下午第一組!
等佢地自己玩,應該好快會熟~
文慧鍾意水墨嘛?洛遙話好好玩,不過好臭bor~

不過我地住得遠,一諗起要好早出門就驚,我地住天水圍架,而家返9:00am

你知唔知學校附近有咩岩3歲學 ...

我都有開呀.
add 埋我la
[email protected]

原帖由 natalielin 於 09-10-19 23:58 發表

我有開呀,不過冇upload野,因為懶,只係開左,haha~

[email protected]

hahah~ 洛遙星期六嗰日公園都有同我講,卓岍係佢好朋友呀 ^^ 佢仲指住另一個,不過我唔識佢
係呀. 我係facebook 到,都upload 左段片呀,add 左之後,入黎睇吓la  ^^

原帖由 natalielin 於 09-10-20 00:04 發表

係呀,佢地係咁叫對方個名,跑黎跑去,好開心!
之後我問過佢,原來洛遙話卓岍係佢個好朋友,佢講左幾個名係好朋友,其他個d係同學,原來佢有分架bor,haha,真係大個女左喇~

sat表演亞女企係卓岍隔離,因為我hb拍左返黎比我 ...

頭先入facebook 想介紹soka daddy/mummy一齊做fd,但唔係邊到有得介紹.
之前係朋友個profile 相下面,有得話介紹比人.但衣家無左既. 有無人識呀

我都無捉手寫. 有時寫得好離譜. 我會擦左佢.
乜老師叫唔好擦呀? 亞仔都有同我講.. 我以為佢自己講咋

原帖由 natalielin 於 09-10-23 01:20 發表

我就冇捉手,不過佢真係寫得麻麻地,不過老師話唔好擦佢,除非佢寫錯啦,不過而家都開始好好多,之前真係好差架!

洛遙媽.嗰日辛苦你la.
哈哈. 亞仔都好鍾意同吳珈璉 & 黃沛如玩. 仲有李柏毅呀

原帖由 natalielin 於 09-10-23 01:26 發表

係呀,每班有一位義工家長加一位老師去,希望幫到手啦~

洛遙講好朋友之中係有個叫吳珈璉架,佢話有個同學叫黃沛如成日都鍾意同吳珈璉玩!

卓岍都係呀. 教佢做功課. 無la la 係到講英文句子. 仲好押韻ga

原帖由 chy1015 於 09-10-23 14:10 發表
好開心,巧研又投入番學校生活lar,佢尋晚主動叫我開soka個網佢睇.
原來"中國國旗真美麗"係高班同學嘅國慶表演.
又成日講"創價之星"嘅英文句子 :
It is a windy day,
I can fly my kite,
I like jumping on the leaves ...

你亞囡都好,佢都答你有份表演 (雖然答唔知)
我問我個仔. 佢話無表演喎,其實係有ga~,但到e家,我都唔知佢表演乜?

原帖由 加而晴媽媽 於 09-10-23 22:20 發表
你地d小朋友真係好叻,講到咁多表演內容比你地聽. 我問呀囡有無份表演,佢話有,再問佢表演乜,就唔知lu~~

洛遙媽. 生日快樂!

唔洗客氣 ^^
我仲以為佢地同組TIM
我問卓岍有乜野玩. 佢話只係跑步,無野玩.
原來玩左咁多野,  等我再問吓佢先

原帖由 natalielin 於 09-10-28 23:07 發表

多謝~

原來而家卓岍唔係同洛遙同組喇,今日去做義工家長先知,之前洛遙都有講過,不過我記得吳老師話唔會轉組嘛?

我今日都影左d相呀,因為hb自己去左九龍仔join我,佢就影相囉,我就幫老師手睇住d小朋友,玩得好開心~

...

歌詞應該係咁:

大力拍手 團員伴奏
用力跳起再手拖手
大步去走 彎腰擺柳
身體識擺動有節奏

拍拍手 未怕醜
輪住帶頭 又行又會走
全力嗌 嘈生晒
然後變陣 將身體擺擺

1234 5678
人獲勝 自然高興
全場贈興 一班精英
1234 5678

誰獲勝 但求高興
全體也盡興

1234 1234
1234 5678
人獲勝 自然高興
全場贈興 一班精英
1234 5678
誰獲勝 但求高興
全體也盡興

1234 1234

原帖由 natalielin 於 09-12-7 01:09 發表

洛遙都係由朝唱到晚架,又係跳埋舞,而家妹妹都識唱架,成日唱,攪到我有時都會唱左出黎 ,洛遙話佢地係學校日日都要老師比佢地唱一次架,隻歌幾得意~ ...

我都係上網揾到ga咋

今日比我揾到, 原來仲有舞步ga~
http://www.youtube.com/watch?v=6hcuqTfK1D0&feature=related

亞仔仲跟住跳呀.

原帖由 加而晴媽媽 於 09-12-10 16:28 發表
你好犀利呀. thanks!!
‹ 上一主題|下一主題