用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 VICTORIA 13/3 INTERVIEW
樓主: GAT
go

VICTORIA 13/3 INTERVIEW [複製鏈接]

原帖由 wendycyp 於 10-3-16 15:07 發表
我問咗朋友喇, HMT會收72個小朋友.  不過唔知有幾多人in呢... 哈哈!

請問你朋友知唔知君匯港收幾多個小朋友呀?  唔該!

原帖由 Helenha 於 10-3-25 10:45 發表
Does anyone know when the result come out?

The result will be released between 29-31/3 with reference to their notice.

原帖由 hihicathk 於 10-3-25 16:46 發表
0甘今年情況已經無舊年0甘激烈...

我0地舊年係OVER 700 收100...

嘩, 舊年原來係咁勁呀!  唔講唔知...咁今年咪少左人報囉? 點解啦?  咁你個小朋友係咪係HG讀緊呀? 咁你小朋友鍾唔鍾意係度讀呀? 會唔會繼續係度讀K1?  SORRY, 好多野問....thanks..

原帖由 hihicathk 於 10-3-26 00:46 發表
阿囡由歲半開始係victoria 返pg, 之後上pn...

講真, victoria 真係一間好好0既學校. 雖然佢0地0既學費, 比出面貴幾多, 但係佢0地真係好用心照顧0的小朋友, 我0地比0既學費,基本上都係用0既小朋友身上.  學校0既衛生 ...

睇完你講到維記咁好, 我都好希望佢地可以收阿囝讀!  不過你阿囡係有上到PG, 入到PN機會當然會大好多!  而阿仔就無上, 同埋我仔IN 時又唔識講野, 我見其它女仔識好多字(英文單字), 所以我諗機會都好渺茫!

BTW, 你囡囡個班同學, 係咪都係女仔多過男仔呀?  

你個囡真係叻, 考到SPK!  咁俾著好多MAMI都會揀佢先!  因為一條龍, 第時上小學唔洗再煩!

原帖由 natnatkk 於 10-3-30 14:32 發表
Harbour Green 收左讀 AM Mon, Wed, Fri。其實,我一直以為係返 Mon to Fri,因為 application form & interview 都冇提及會分—、三、五 & 二、四,如果只返三日,會唔會學得冇咁連貫呀?另學費又點計?($4,366X3/5)? ...

吓, 乜唔係返5日咩? 你有冇打去問下HG分校呀?  如果返3日都要俾$4,3XX 咪超貴!  

原帖由 natnatkk 於 10-3-30 15:20 發表
有冇人已收到 Harbour Green 的acceptance letter? 你們是返5/3/2日?另外,有冇人知大B & 細B是分班還是同班的?

不如你快D打去問下, 可唔可以幫你轉返5日啦?

原帖由 babyjolie 於 10-3-30 15:42 發表
Hi....大家好, 今日收到信都係waiting list(Harbour Green), 好失望...自問亞女in 果日表現都唔差得去邊, 老師要求做既野全部做倒哂,講故事好有反應手指指跟住講apple, orange..跳舞又一齊turn around, 自問in完期望 ...

聽你咁講, 睇怕我個囝都係WL啦!  不過你都好呀, 起碼有LH offer....right?

原帖由 mirage2007 於 10-3-30 16:03 發表
終於收到取錄信, 係am class,好開心, 攪左成半年,終於可以confirm到返邊間nursery

(因之前收的都是下午班,我唔想)

各位未收到信的媽咪,希望大家都會有好消息喇! ...

你係邊間分校收左呀?  係咪返5日呀? 小朋友有冇讀佢地既pg呀?

原帖由 babyjolie 於 10-3-30 16:14 發表
我果日同老公一齊去in, 本來一路都冇諗住join 個meeting(因為聽過之前有人話唔影響in既結果), 後來老公決定自己同亞女入去in, 於是我就去左join meeting, 不過由於我果group 太多爸爸發言既關係, 我全程冇機會發言.. ...

你咁講, 會唔會家長GROUP DISCUSSION其實係會計分呢? 但係C6話當日校長講明係唔計分喎?

原帖由 ganen 於 10-3-30 16:23 發表

我地報考君匯港分校,無去家長會,收了入星期二、四下午班。但因有另一間學校收了,所以應該不會入讀。

咁你係咪冇係表上填到返5/3/2日, 所以佢地安排左2, 4俾你呀?

原帖由 ganen 於 10-3-30 16:33 發表

好似無填,不過我無上playgroup也無去家長會,收到取錄信也感到有點意外。

咁你個小朋友一定表現得非常好啦!

今日都未收到信係咪代表reject呀? 我係見HG分校架!

原帖由 twinsmummy 於 10-4-1 10:05 發表

The offer for my girls is AM class

Congratulations!  Can you share your experience?  Did your kid speak a lot?  or perform very well during interview?

原帖由 twinsmummy 於 10-4-1 10:33 發表

Thank you!  Frankly, I'm a little surprised.  One of the twins started to whine and cling onto my husband like "sticky rice" 1/2 way through the interview.  Then she won't sit with the kids during s ...

Woh....both you & your kids did a great job!  Finally, I got to understand what's the reasons of success?  but a little bit late......hm.....probably
‹ 上一主題|下一主題