用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兆強續版.PART-48
go

兆強續版.PART-48 [複製鏈接]

原帖由 kt8001 於 08-10-21 11:09 發表
你地去了邊呀

各位早AR

我在

原帖由 chiemi1128 於 08-10-21 11:57 發表

各位早AR

我在

BBQ BK爐方面沒有問題了  我BK咗兩個 11/16 請大家記得LA

原帖由 kt8001 於 08-10-23 11:15 發表
對呢一間唔知有冇用, 但好多間有牧師寫一定有用.現yiuyiu是冇兄弟妹分.如首名是佔好少分或大部都是有首子女唔夠人爭.所以緊係用洗禮紙取分同加上有牧師推薦信. 一定有七成. 因我朋友是油基的, 佢之前1分都冇只較牧師 ...

各位早ar,

好耐無上來 這段時間好busy  剛剛看到你的談話內容 有牧師的信一定好很多的 但這個牧師的信最好是今年佢第一個推薦的重好

原帖由 kt8001 於 08-10-23 11:15 發表
對呢一間唔知有冇用, 但好多間有牧師寫一定有用.現yiuyiu是冇兄弟妹分.如首名是佔好少分或大部都是有首子女唔夠人爭.所以緊係用洗禮紙取分同加上有牧師推薦信. 一定有七成. 因我朋友是油基的, 佢之前1分都冇只較牧師 ...

死lor 死lor  日日都温書做paper 攪到星期六和日都已經唔知再同佢哋温d什麼好  我想問究竟需唔需要温書本上的野呢? 我覺得佢哋test的野都好似不是和書本上有關的
煩請你們比D意見AR

原帖由 Sukiho 於 08-10-23 14:16 發表

呢個網站有少少常識問題,大家有時間入去玩吓:

http://www.plk8p.edu.hk/new/score/index.asp

多謝你們的意見

原帖由 kt8001 於 08-10-29 12:21 發表
各朋友BBQ 11/16,又多了3個朋友仔LA. 都係強哥人P.2 & P.4  P.2果個同KTMAMI 女女一班架. 嘩! 共30人      
            beywat x3 (ok)
            chiemi x3 + 4 FD (ok)
            hoganmama x 3(ok)          ...

各位早AR

最近我公司個妹放假 今天終於有機會上來了  
嘩 BBQ好熱鬧wor  真開心
你哋之前咪問過個我点去  請問你們知不知道那裡有小巴搭到去麗晶花園?  因為就在麗晶花園後面的. (近一間什麼職業先修或向晴軒的後面) 你哋明唔明ar  

原帖由 kt8001 於 08-10-30 10:36 發表
哈哈!
我明了. 你想我地妁幾時 入 $比你

10/11 - 14/11  但A/C NO. 我要MAIL給你們  
煩請你們可否SEND 你們的E-MAIL ADDRESS給我 , 方便SEND給你們

原帖由 lky2008 於 08-11-3 09:40 發表

我女仲衰,唔合格。

各位早,

今天看到你們的留言了 真的一模一樣 我發現原來大部份人都是衰數學 我看到份卷後真的好驚 之前的中和英都ok 之後真的有驚喜 我想真的有排操

另外, 我收到你哋的PM了 有hoganma is_chim  kitty  & sukiho  請問还有誰未給我mail呢? 我會在這幾天mail給你們  thx

原帖由 beywat496 於 08-11-3 10:39 發表
cheim1128,

Please chekc your pm, 've have my e-mail.  Thank you.

Beywat,

我收到了 thx 但我想問你的mail後面是否h.k 但如你所寫的hong kong

原帖由 kt8001 於 08-11-4 12:19 發表
hoganmama,
我收到你給我的嘢, 好多謝你. 不過我未試

Hi, 各位好,

我已send mail給你們了
hoganma
is_chim
kitty
sukiho
beywat
dongbo........(mail的開頭)
pwjess.........(mail的開頭)

原帖由 ls_chim 於 08-11-5 00:13 發表
Hi chiemi1128,

Can't receive, please check PM again and double check my email address.  Thanks!

我知道AR  可否再給多一次你的MAIL 給我  THX

原帖由 ls_chim 於 08-11-5 13:42 發表
Hi chiemi1128,

我尋晚已再send一次, 不如你試吓direct copy我嘅email from your PM.

我已再send給你了  你看看  應該是pm咗比你

thx

原帖由 beywat496 於 08-11-12 10:50 發表
chimei 一個人包辨30人嘢, 好勁呀。

因為飲品都幾重下, 不如我們自備
(1) 自己飲品及
(2) 自己用的餐具, 如碟自用spoon fork.

此舉一來可減輕 chimei 的工作, 又可以環保, 又不會混亂。

各位燒烤友, chimei, 你 ...

Beywet,

你的建議非常好 自備餐具好环保同埋不會乱 但飲品方面我需不需要買少許呢?  因我恐怕小朋友會唔夠  你們話事我無問題的 因我都要去買其他乾糧的

另外, 等我簡介吓嗰到的环境給你們知先
嗰到有一個免費的停車場 可駕車去的
燒烤的地方是有野遮的
有兩個小型的公園 應該夠佢哋跑的
附近是有水喉位可供洗手的

原帖由 beywat496 於 08-11-12 12:21 發表
請問你提議的飲品, 是否紙包還是樽裝水 ???
我個人覺得紙包可以自備,
可買大枝樽裝水以防小朋友不夠。
chiemi1128, 如果到時不夠水, 再買走得遠嗎???
**大圍話事, 我無所謂**

請問你地小朋友鐘意吹泡泡嗎 ?  我會帶 ...

我所指的是紙包和水
不過唔夠我先駕車出去買都得 附近有個惠康的
咁現在決定大家先自備飲品 唔夠再買

我個女和仔都勁愛吹泡泡的 到時我都會取的

原帖由 kt8001 於 08-11-12 22:12 發表
再問其他人是否喜歡.我才整, 我唔想有d冇得食. 好慘架...
我買2條枕頭包你地話夠唔夠呢?
還有冇人唔喜歡食蒜茸牛油架. 唔駛唔好意思喎, 如唔鐘意可以牛油蒜茸分開都得架. ...

喂, 我哋都勁like 記住整多d

原帖由 kt8001 於 08-11-14 12:14 發表
哈我昨晚整了蒜茸牛油...真扺死唔記得放香草...現只灑了在牛油面上咋

你地有冇去過將軍澳聰x到食糖水呀, 上星期我第一次去. 嘩!有幾個勁好味...龍眼冰,熱苧頭西米露, 楊枝金露勁正, ...

有 時常去的 你們食不食榴槤 如食的話一定要食榴槤水昌珠  超正

原帖由 hoganmama 於 08-11-14 15:20 發表
我地約幾點邊度等? 門口等定點? 大家素未謀面, 點相認呢

都是WOR  其實呢一入門口呢就是燒烤爐來的 但因有兩個入口不如我們電聯好不好  我過一會會把我的手提電話SEND到你們上一次給我的E-MAIL ADDRESS內 如你們收不到的話再在這裡通知我

THX

原帖由 hoganmama 於 08-11-17 12:38 發表
你點都要交d學費gei

各位好!

見到大家昨天咁開心 我都好開心  还有多謝各位媽咪和小朋友幫我照顧個仔同個女 好以ls-chim如果唔係佢 我想我d小朋友渴死 在這裡同你講聲 thx 因我昨天全程都唔知佢哋去咗边 哈哈

好!  我不怕煩的 下次再攪過

原帖由 kt8001 於 08-12-22 15:59 發表
Oh! 我都登你最容易取分變最容失分.
quote]原帖由 hoganmama 於 08-12-22 10:50 發表
唔駛 我仔都唔係好好多

尋日再問下我仔中文listen ...

hi hi,

你們好  我終於重見天日了  好耐無上來了  公司的野簡直做到人都死  無啦啦我做採購現在还要做會計的工作 我老細真變態

剛剛看到你們的考試結果  我都有KT8001的情況, 問吓有一D 問吓有一D  真很不開心  今次我哋個班的數學好似好差WOR  我個女話老師話差過TEST個次  我個女昨天先同我講佢好似不合格  這份卷是否很深???? 但都死AR 小一不可以不合格MA     英文退步得返7X 中文正卷9X  默書9X  聆聽9X 你哋話點死 只有中文好D 你哋有沒有什麼方法可以操到佢哋數學可以好D呢
‹ 上一主題|下一主題