用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫
樓主: SHRILEY
go

兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫 [複製鏈接]

Re: 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫

hviy
你真係唔小心哦,o甘都可以撞埋去,不過好彩小事,依家好返的未呀﹖

pancy
你又好的未呀,仲放緊假呀,要休息多的先得。

luluma
唔好意思呀,果日都唔係幫你好多,呵,早知道幫你食o左的o夥啦,我剩係帶o左麵包,阿女仲好笑,望住人地的腸仔雞翼話想食喔,真係比佢激死呀。

我今日都有報名參加24/11晚o個個自製溫度計班呀,我用環保信封裝住的錢放在通告袋呀,o甘就唔使開支票o甘煩啦。如果大家都參加o左,到時又可以見面啦。

accsu118,
係呀,我地好多媽媽都參加了家教會,好多活動呀,你問一下校務處可不可以再參加,你女女遲o左轉校嘛。

shirley
我好似你o甘呀,打敗仗,病o左幾日啦,仲出唔倒聲添。唉,天氣時冷時熱,就係o甘容易病o既啦,大家都保重啦。
你快的安排下,24日早的放工啦。

pancy
我日日都有帶阿女返學呀,今朝我見到你,不過同hviy傾緊,轉眼就唔見你啦。嘩,你仲有成個月d骨先可以埋口呀,o甘你幾時返工呀,要多的休息,唔可以做的操重o野囉,呵,o甘可以唔使做啦。

我報名參加自製溫度計班啦,到時大家一齊見啦﹗

morning, all mummy

我有參加1124親子活動呀,到時見啦

不過親子旅行就無影過靚相,所以無參加親子攝影比賽,希望你地的作品得獎啦。

今年又真係幾多人報名喔。

我有2個朋友報名呀,一個是大仔,同我個女同年同月出世的,好似都唔收呀。另一個就收o左上午班,不過佢依家在青山的st peter讀緊N1,可能都有優先吧。

catnapper 寫道:
唔得呀.

[quote]
hviy 寫道:
catnapper,

咁你個fd得唔得呀    [quote]
catnapper 寫道:

今年收生的名單公佈o左喇, 聽講有400幾人報名.
[/quote][/quote]

係囉,會唔會我地去到酒樓開o左位之後都無乜時間傾呢,又要接放學嘛。 但係又唔知去邊好。

celia_ip 寫道:
仲有咁多時間可以坐低傾計咩??!    
你地幾時見家長呀??!

我要編到觀課后一日o既下午五點幾呀, 又要提早收工先得啦~

[quote]
hviy 寫道:
大快活就最近, 不過唔可以坐埋一齊傾偈, 如果去酒樓就安定(唔記得有無㖭    )或友愛(肯定有)最近....大家點睇    [quote]
accsu118 寫道:
好呀! 但去邊樹好呢, 大快活定其它地方好呢 [quote]
[/quote] [/quote]

luluma

都係早的同阿女去睇醫生啦。
流鼻有黃色就要睇醫生啦,即係代表已經發炎,怕鼻水會倒流,o甘就好麻煩o既啦。

天氣唔好,真係好容易病,我都病o左成個禮拜都唔清啦。

天氣差,大家都要保重身體。

上個星期的網要要搜集猫猫狗狗的圖片返學校,我都無比阿女帶返去添。

嘩,仲有時裝表演呀,真係多節目啦。

pancy

嘩,又真係幾危險喔,好彩都無事,真係要去還神啦。
係有無開鋪呀,剩係online呀﹖

今日天氣凍o左好多,又落雨,好麻煩呀,我最怕落雨啦,凍都無所謂。我想問下究竟學校女仔的校服配白襪還是灰襪﹖

我仲未買襪褲比阿女添,遲的再凍的,我唸都要穿襪褲先得啦,或者可以好似pancy o甘,比對薄絲襪打底都得喔。

christman設計比賽,又係我最弱o既一部份喔,真係要唸下點整先得,阿女讀書之後又真係好忙呀,成日都唔得閒添。

pancy
送襪仔比阿女呀,唔使客氣啦,等你返新貨到時再幫親你啦。

hviy
我以為冬天只可穿灰襪,轉季時仲特登買o左幾對灰襪添,後來見大部份穿白襪,原來2樣都可以穿。

今晚我都有參加呀。你地有無參加下個月的急救講座呀﹖

點解我搵唔倒你地講o既以前的設計作品o既﹖

thanks, accsu118

嘩,又真係唔係小朋友作品喔,攞出去參戴都得啦,o甘靚。

我都係呀,要走啦,今晚見啦,bye...

早晨,all mama

幾日都好忙,今日先溫書添。

嘩,你地做的溫度計好靚喔,我做果個真係好差,又唔夠時間做,我果日遲o左呀,要去到大禮堂果邊的課室,不過最後都見到pancy,一齊影o左張相添。

今日好大風呀,記住同仔仔女女穿多件衫啦。

唉,聖誕設計真係好難唸呀,近來很忙,忙裝修,忙搬屋,又要搵時間親子,都無乜私人時間囉。

昨天收到通告,你地去唔去1月份家教會舉行的旅行呀,今朝聽老師講要抽籤呀,唔使交錢住,呵,可能抽到先有得去呀,我都打算報名先。

唉,請工人都係要撞彩呀,真係撞到個好的真係謝天謝地啦,衰的工人真係好多,又借錢,又懶,真係.....

hviy,妹妹應該好快無事,唔使擔心,你同佢貼一片靚的o既膠布就好開心o既啦。

Good Morning

accsu118,可以叫你su吧(希望我無記錯啦), 呵,每日都見到你喔,可能只有我同你成日都online喔,不過我就是office hours先有時間上呀。

呵,真羨慕你們這些全職媽媽﹗

all mama

今日返學校見到要搜集火鍋圖片,有時間可以做定先啦,唔使今晚返去搵來搵去啦。

hviy
妹妹無事就好啦。工人呢就真係有又煩,無又煩啦。

今朝返去見到操場有好多椅,一問下原來今日係K2觀課日,唔怪之得門口好多人啦,呵,下個星期就係我地觀課啦。

到時真係大快活見啦﹗
‹ 上一主題|下一主題