用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 保良局林文燦英文小學 2010-2011
樓主: JackyBaBa
go

保良局林文燦英文小學 2010-2011 [複製鏈接]

原帖由 Whitepine 於 09-12-1 12:42 PM 發表
I got the ECA list from LMC. They just fax it to me.

咁你post 上來啦, 係咪有埋華仔簽名架 ?

我公司開唔到, 睇 下返到屋企得唔得先

thanks whitepine

原帖由 maxims 於 09-12-1 02:19 PM 發表

我個囝係 3F , 你地去唔去 SCHOOL PICNIC ?

Whitepine,  THANKS!

sure ~~~~  我地年年都去架. 親子嘛.... ^ ^
到時相認下先 .
你係自己帶返學定坐校車架 ?

whitepine,

我呀, 呢度係我新公司黎架... 做左七個月咋.. 我唔敢download 野呀. 我上bk 已經好狼死架喇 kekekekekek

janet,

如果我冇記錯, hugomom 好似係想插班入lmc, 跟住開左個topic 架.  佢以前幅相係dr kong 隻鞋, hahah

jackybaba,

一日先上來一次咁小架. 出年點同你交流呀 :;pppp:

原帖由 Whitepine 於 09-12-1 08:36 PM 發表
Acrobat reader is just a very common software to be used in office. Tell you boss, if he/she asks, you use it to read the pdf file of office documents

我公司可以睇到pdf file, 但唔知點解我一開你條link, 佢又要我save, 又要我agree d 唔知咩. 反正我返屋企都可以慢慢睇, 唔同佢講咁多野喇. 煩死.

mon 第三種野係咩 ???
我好似好多野想學啊... 印度話啦, 合唱團啦, 打野班同游泳班啦... kekekeekke

jacky爸爸,

我呢d... 上bk... update blog 留在公司做, 返到屋企要做正經野架嘛

jacky爸爸 & whitepine,

我尋晩都再sent pm 比另一位版主 red2008, 希望佢都可以幫手反影一下我地係幾咁急切要開lmc 的討論區啊.

yummivio & yhk,

我就會睇定d 先, 起碼睇上學期, 我估英文佢都有gramma 堂, 國言堂教小朋友發音應該都會0既.

whtiepine,

你好勁呀, 在申請版度show 晒咁多條lmc links 出來

我都係你下面留左言, 支持一下.

其他未來lmc 家長, 你地都去教育王國果邊個申請版度支持一下開個討論區啦 ~~~~~ 喂

做你地個頭呀 :;pppp:

我脾氣又唔好, eq 又低, 好易同d 外來者打交架. 相反我覺得whitepine 又有內涵, 個人又冷靜, 不論佢去邊度留言都有文有路.

一於whitepine 做版主, 我負責做打手, 係呢度把關啦

原帖由 Whitepine 於 09-12-2 11:17 PM 發表
Egnamami

多謝你

不過都係bchi適合D。做版主係要申請,通過調查才可以做架。

bchi各方面都好過我,佢一個做得la。

嘩..  仲要調查添,  咁我一定唔得啦, 我... 我有背景架 hahahahahaha

你做你做你做你你做你做 )))))

原帖由 himcheung 於 09-12-3 11:05 AM 發表
bchi or whitepine 你地兩個做都冇所胃。

正所為蛇無頭不行。

你肯做版主我地一定會撐你。。。。。

講得好 ))))  whitepine 做啦  !!!!

以後呢個幫會以白松樹做標記,  會歌就係秋官的書劍恩仇錄.

柯 all 痾  ~~~~~~~ all 痾 all 柯 all ~~~~~

我今次都feel 到走唔甩, 不過我屎都會攬自whitepine一齊架喇. 佢唔做我唔做. :;pppp: :;pppp:

whitepine,

好啊 咁分分鐘都係超級版主做返. kekekek

mauchai,

你點呀 ? 係咪塵埃落定優柴喇 ? 決定左就安心架喇.
但你得閒都要過黎傾下計架喎. 知冇 ?!

mauchai,

你唔會, 你一定唔會係hold 幾個位的家長, 從你的字裡行間, 你係一位有修養, 唔自私的家長, 你小朋友無論去到邊度讀書都冇問題, 因為佢背後有你呢位家長嘛.
努力呀.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 MauChai 於 09-12-4 10:57 PM 發表
Thanks.
I am very busy and I am still working in office.
Not Good.

媽咪你份工咁辛苦架 ?? 有冇想下出年小一時, 你要爭取返多d 時間返去睇下小朋友功課 ?
若果係返傳統小學, 真係睇小陣都唔掂啊.

我成日閃過一個願望, 就係一到出年小一, 我quit 左份工. kekekekeke 老公話, 佢努力d 買六十彩, 我呢個願望先可以實現喎.

原帖由 Whitepine 於 09-12-5 10:24 PM 發表
My wife and I have a plan. She may quit the job next year and stay home looking after the kids.

So, my burden will be heavy...Woooooo.

阿嫂好幸福啊 )))))))))))))

嘩, 你兩件架喎, 你真係要勤力d 呀爸爸, 仲要千祈唔好咁衝動必多件添. kekee

每年我個仔生日, 我都一年一年咁回味以前, 只恨時間太短, 光陰似rocket... 真係快到捉都捉唔住啊.

大家好好珍惜喇, 遲d 佢地出去識男識女, 唔返黎食飯唔返黎訓架喇... kekeke....

係... 我成日同我個仔講,  等時媽咪老左, 你一定要一個星期返黎陪我一次去飲下茶行下街啊.
我個仔 : 放心啦媽咪, 我個個星期日帶你去迪樹尼, 同你玩space mountain, 食雪糕, 約左朋友去sir滑梯會打電話話比你你知, 等你唔洗坐係流化喊架.

心甜到我呢 ~~~~~  
唔理真定假, 呢一刻我都記得佢講過呢段說話

原帖由 yhk329 於 10-2-2 09:59 PM 發表

朋友幫手問過土瓜灣一小學老校
佢對顏寶鈴評價麻麻

其實, 好的中學, 我地都幾難入啊.... 你話華仁, 喇叭.. 夠好囉.  hahahahahah
其實最好問返顏保ling d 家長.
‹ 上一主題|下一主題