用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 保良局陳守仁第二輪報名(6月7日至6月8日) ...
樓主: cutekiddy
go

保良局陳守仁第二輪報名(6月7日至6月8日) [複製鏈接]

我都記得上年津校同tsl 係同日公佈.
我津校有good news, tsl 係bad news wuwuwuwuwuwuwwu

share, 的確手上有20分都講彩數, 因為學校放出黎自行分配d 位都會超額, 所以一樣要抽.  加上... 有d 係有25世襲生, 25分宗教分.. 30分自己友分... 所以20分其實都唔算高分, 不過比起15分就已經再好彩d.
祝你好運.

蕭阿姨 )))) 夕陽mo 士 ))) daddy cool, 我在隔離問左有關2nd in 的日子啊, 幫幫手pls
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 share123 於 10-6-9 12:31 PM 發表
Hi bchi,

甘都好啦,津校round 1一定系你都幾滿意既選擇呀!!

share123

share,

我係用20分津校來做back up,  入直資tsl 係我夢想.
最後我放棄左幾滿意的津校, 入左第二間直資呀, 因為我睇返小朋友的性格, 津校真係唔係咁適合佢囉 kekekkek

原帖由 flostangraphy 於 10-6-9 01:34 PM 發表
我都想知道多d保良局林文燦英文小學嘅料出年用.....

你出年用完過幾年再用, 跟住你同太太又必多一個出黎, 可以用好多次啊.

share,

小朋友最好主動答問題, 有禮貌就一定啦, 跟住2nd round 我估可能要reading. 不過今年成七佰人, 唔知佢地有冇咁多時間去睇每個小朋友呢

Sue,

真係mung 水左小小. 七十人爭一個位, 仲難過1st in. 呢.

share,

唔好意思, 我所講係1st in 時的情況, 我估第二round 會更加難, reading 真係有可能, 至於講野, 由第一round 1st in 開始已經係英語對答了.
其實都冇乜tips, 乜都講小朋友臨場表現啊. 佢地當日molala 上左身你都冇計仔
‹ 上一主題|下一主題